Робоча нарада з питань ефективного використання лісових ресурсів
опубліковано 23 листопада 2021 року о 15:08

Сьогодні, під головуванням заступника голови Рівненської облдержадміністрації Ігоря Тимошенка відбулася робоча нарада з питань ефективного використання лісових ресурсів.

У нараді взяли участь перший заступник голови Володимир Леонов, начальник управління економічного та агропромислового розвитку, містобудування, архітектури райдержадміністрації Оксана Ситницька, працівники структурних підрозділів райдержадміністрації, начальник Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства Віталій Сухович та голови райдержадміністрації Рівненської області.

На нараді обговорили питання впровадження у лісогосподарську практику вибіркових та поступових систем рубок із удосконаленими технологіями лісозаготівел, що сприяє формуванню природних лісів, підвищенню їхньої стійкості та забезпечує постійне функціонування лісів, а також більш ефективне використання лісових ресурсів. 

Ігор Тимошенко наголосив, що першочергове завдання лісівників – збереження існуючих і створення нових високопродуктивних насаджень. Головні питання - заходи, спрямовані на збереження лісових ресурсів, та притягнення до відповідальності порушників відповідного законодавства. Очевидно, що сьогодні стан ведення лісового господарства потребує адаптації до сучасних запитів із боку суспільства. Необхідно оперативне та всебічне розслідування справ та притягнення порушників закону до відповідальності, а також вимагає у цьому питанні активізації діяльності підрозділів внутрішньої безпеки правоохоронних органів. За інформацією правоохоронців, вже організована система моніторингу щодо протидії незаконній вирубці лісів, на даний час проходять слідчі дії по низці справ щодо незаконних вирубок на території Рівненщини.

Також, на нараді було заслухано звіти голів райдержадміністрацій щодо виконання розпорядження голови облдержадміністрації від 23.05.2014 №190 та доручення голови облдержадміністрації від 23.05.2018 №73/01-60/18, в частині дотримання законності при використанні лісових ресурсів та діяльності лісопильних підприємств і підприємств з випалювання деревного вугілля.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux