Рівненський район прощався із загиблими воїнами
опубліковано 28 серпня 2023 року о 16:45

В суботу, 26 серпня Рівненський район прощався із загиблими воїнами Миколою Юхимцем та Михайлом Кірушком.

Герой Микола Юхимець народився у м.Рівне. Після закінчення 23 школи здобув фах бухгалтера у місцевому коледжі економіки та бізнесу, а згодом — у Вінницькому торговельно-економічному інституті. Працював за фахом у столиці, потім змінив сферу діяльності. Мріяв піти на фронт та здійснити свій вклад у перемогу України. Проте 19 серпня 2023 року відбувся останній бій 28-річного кулеметника Миколи Юхимця, який загинув під час виконання бойового завдання в районі с.Урожайне Донецької області.

37-річний стрілець-санітар Михайло Кірушок проживав у м.Костопіль. Він вірив у Перемогу й віддав за цю мрію найцінніше – своє життя. Загинув воїн 21 серпня 2023 року внаслідок мінно-вибухової травми, виконуючи бойове завдання в районі населеного пункту Новоєгорівка Луганської області. 26 серпня 2023 року, у день поховання Михайла Кірушка на території Малолюбашанської територіальної громади, де народився Герой, було оголошено Днем жалоби.

25 серпня Березнівська громада останнім земним шляхом провела Геннадія Несенчука, 1969 року народження, з села Моквин. Стрілець-санітар захищав Україну з червня цього року у лавах 68-ї окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша. Загинув воїн 21 серпня 2023 року під час виконання бойового завдання у районі села Новоєгорівка Сватівського району Луганської області внаслідок мінно-вибухової травми, несумісної з життям.

Сьогодні Рівне провело в останню земну путь двох Героїв - Олександра Ренкаса та Максима Данічкіна.

Рівнянин Олександр Ренкас народився у с.Полиці колишнього Володимирецького району. Ще в дитинстві він із сім’єю оселився у Рівному. Останні роки працював на фабриці нетканих матеріалів. 49-річний солдат Олександр Ренкас загинув 23 серпня 2023 року під час виконання бойового завдання біля населеного пункту Білогорівка на Донеччині.

Максим Данічкін народився у Рівному. У початкових класах навчався в Олександрії, потім у 24 школі м.Рівне. Після 9 класу вступив до технічного коледжу НУВГП, де здобув фах електрогазозварювальника. Змалечку займався греко-римською боротьбою, брав участь у змаганнях, де займав призові місця. Після навчання у коледжі Максим підписав контракт із ЗСУ та служив у зоні АТО. Воїн мав позивний "Град", адже був командиром цієї бойової машини. Після завершення контракту, Максим повернувся додому, але невдовзі розпочалося повномасштабне вторгнення. Він одразу став на захист України, пішов служити у розвідку. Оскільки мав бойовий досвід, то фактично в перші дні його направили на Вугледарський напрямок. Не зважаючи на свій молодий вік, військовослужбовець навчав своїх побратимів. Під час служби був неодноразово пораненим, але щоразу повертався у стрій. 24-річний молодший сержант Максим Данічкін загинув 23 серпня 2023 року внаслідок мінно-вибухової травми поблизу населеного пункту Новоєгорівка Луганської області.

Висловлюємо щирі співчуття рідним, близьким, друзям, військовим побратимам загиблих Героїв.

Співчуття громадам, які втратили справжніх патріотів та вірних Захисників.

Голова Рівненської районної державної адміністрації - начальник Рівненської районної військової адміністрації Олександр Коваль.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux