Рівень радіації в Рівненському районі станом на 04 жовтня
опубліковано 04 жовтня 2022 року о 12:01

      Згідно з повідомленням інформаційного центру ВП ХАЕС про роботу енергоблоків Хмельницької АЕС 04 жовтня 2022 року станом на 08.00 експлуатація основного та допоміжного обладнання на Хмельницькій АЕС відповідає режиму роботи енергоблоків та проводиться згідно з вимогами регламентів та експлуатаційної документації, ВП ХАЕС працює в об’єднаній енергетичній системі (ОЕС) України.

Порушень умов безпечної експлуатації енергоблоків немає. Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на ВП ХАЕС та у зоні спостереження не змінювався та перебуває в межах норми.

Основне обладнання реакторних відділень енергоблоків, приміщення, будівлі, периметри захищених зон та прилеглих територій, а також особливо важливі об’єкти ВП ХАЕС знаходяться під посиленою охороною.

Відповідно до ст. 10 Закону України «Про використання ядерної енергії та радіаційну безпеку» та на виконання підпункту 2 пункту 3 Рішення з окремих питань витягу з протоколу № 49 засідання Кабінету Міністрів України від 21 березня 2022 року, з метою запобігання поширенню дезінформації та забезпечення єдиної інформаційної політики в період воєнного стану, введеного Указом Президента України від 24 лютого 2022 року
№ 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», продовженого на підставі Указу Президента України від 14 березня 2022 року № 133/2022, та відповідно до Постанови
№ 349 від 26.03.2022 року Національної Комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) «Щодо захисту інформації, яка в умовах воєнного стану може бути віднесена до інформації з обмеженим доступом, у тому числі щодо об’єктів критичної інфраструктури».

04 жовтня 2022 року радіаційний фон на промисловому майданчику Хмельницької атомної електростанції та у Зоні спостереження не перевищує допустимих норм. Показники знаходяться на рівні, який відповідає нормальній експлуатації енергоблоків та не перевищують природних фонових значень*.

Значення гамма-фону у зоні спостереження Хмельницької АЕС:

Плужне – (технічне обслуговування)

Білотин – 0.12 мкЗв/год

Дертка – (технічне обслуговування)

Славута - 0.09 мкЗв/год

Комарівка - 0.10 мкЗв/год

Рибгосп - 0.11 мкЗв/год

Полянь – 0.12 мкЗв/год

ЦПК - 0.10 мкЗв/год

Кривин – 0.13 мкЗв/год

Нетішин - 0.11 мкЗв/год

Острог – 0.11 мкЗв/год

* Природний радіаційний фон може змінюватися у різних регіонах Землі**. Контрольний рівень радіаційного фону в Україні (потужність експозиційної дози) становить 25 мкР/год. Середнє значення потужності експозиційної дози в Хмельницькій області 11,5 мкР/год, у Рівненській - 12 – 12,5 мкР/год.

 ** Безпечним вважається рівень радіації до величини приблизно 0.5 мікрозіверт на годину (до 50 мікрорентген на годину). - 0.2 мікрозіверт на годину (відповідає значенням до 20 мікрорентген на годину) – це найбільш безпечний рівень зовнішнього опромінення тіла людини, коли радіаційний фон у нормі. Верхня межа допустимої потужності дози – приблизно 0.5 мкЗв/год (50 мкР/год).


       Радіаційний фон на території Рівненської області 04 жовтня 2022 року станом на 09.00 знаходиться на рівні фонових значень і становить: м.Рівне – 13 (мкР/год), м.Дубно – -12 (мкР/год), м.Сарни – 11 (мкР/год).

(Контрольний рівень – 25 мкР/год).



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux