Разом – тил і фронт, дорослі і діти наближаємо Перемогу України над ворогом!
опубліковано 30 серпня 2022 року о 16:42

         28 серпня в місті Костопіль та в селі Пісків Костопільської територіальної громади провели благодійні ярмарки «Армія під покровом Богородиці». Організували такі заходи КЦВ «Воля» і громада Свято-Юріївського храму УПЦ (ПЦУ) за сприяння відділу у справах культури, молодіжної політики та спорту Костопільської міської ради, «Центру дитячої та юнацької творчості» КМР, КЗ «Центр культурних послуг» КМР, педагогів, школярів шкіл Костопільської територіальної громади. Спонсорами виступили: ТОВ «Свиспан Лімітед», Костопільський завод скловиробів, ТМ «Родина», ДП «Костопільське лісове господарство», магазин «Школярик», сільськогосподарське підприємство «Чудо-Нива» (Березне), спілка «Підприємці Костопільщини», рівненські й костопільські підприємці. Завдяки небайдужим людям було зібрано 238411 грн.

На зібрані кошти придбано автомобілі для 72-ї бригади та УДА «Волинь» ЗСУ, де служать воїни-земляки. Також, на прохання захисників, придбано генератори для 116-ї та 30-ї бригад ЗСУ, на решту коштів ще буде придбано необхідні запчастини для авто і зварювальний апарат.


         А юні волонтери Софія Шевчук, Микола Хохліч та сестрички Соломія і Софія Стецюк із міста Острог до проведення благодійного ярмарку готувалися тиждень, адже потрібно було визначитися, які товари продавати. Тож в асортименті на благодійному заході були плетені патріотичні браслети, янголята ручної роботи, дитячі картини, бантики ручної роботи, брелки-сердечка, букетики із сухих квітів, шкарпетки, а також домашні солодощі, горішки, зефір. В таборі діти навчилися розписувати дерев’яні ложки – їх теж продали! А ще робили мохіто.

Миколка Хохліч грав на гітарі і всі присутні разом співали українські пісні.

У результаті ярмарку школярі вторгували 12616 гривень. Кошти вирішено перерахувати волонтерам, таким чином, долучившись до збору 60 тисяч гривень на тепловізійний приціл для військовослужбовця із села Оженин. Він служить у 73 центрі спецпризначення Сил спеціальних операцій.

А юні патріоти вже готуються до проведення наступного ярмарку в підтримку ЗСУ (у публікації використано матеріали Костопільської, Острозької міських рад).

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux