Профорієнтаційна робота служби зайнятості допомагає відкрити потенціал кожного
опубліковано 16 липня 2024 року о 08:10

Одним із важливих напрямків роботи Служби зайнятості, в цілому, та Рівненської філії Рівненського обласного центру зайнятості, зокрема, є професійна орієнтація студентської молоді, тобто, допомога у виборі або зміні професії, нового робочого місця, надання інформації про послуги та активні форми сприяння зайнятості населення.

Студентів ми інформуємо про сучасний світ професій, їх зміст та вимоги до працівників, стан та перспективи розвитку ринку праці, підприємства та актуальні вакансії, проводимо індивідуальні професійні консультації та групові заходи центру зайнятості, що допомагають підвищити конкурентоспроможність осіб на ринку праці, здобути нові знання та досвід, подолати внутрішні конфлікти та опанувати методи самопрезентації.

Як і де шукати вакансії, яким інформаційним джерелам довіряти, як написати вдале резюме, підготуватися до співбесіди з потенційним роботодавцем, щоб отримати бажану роботу, – цього вчать здобувачів освіти під час проведення семінарів, тренінгів, вебінарів, які систематично проводяться фахівцями Рівненської філії.

Так упродовж 2023-2024 навчального року фахівцями відділу активної підтримки безробітних було проведено 29 заходів, у яких взяли участь понад 1200 осіб з числа здобувачів професійно-технічної, фахової передвищої та вищої освіти.

Під час заходів активно застосовувалася дистанційна комунікація та пропонувалося скористатися електронними сервісами ДСЗ, у тому числі Платформою з профорієнтації та розвитку кар’єри, онлайн-платформою «Моя професія: консультаційна мережа» та освітній портал Державної служби зайнятості, де можна пройти психологічне тестування для діагностики «м’яких навичок», визначити рівень власних професійних інтересів, інтелекту та особистісні схильності до певного виду професійної діяльності.

З метою обговорення питань подальшої співпраці з Державною службою зайнятості щодо залучення здобувачів освіти до послуг служби зайнятості, а також інформування викладачів вищезгаданих закладів освіти про можливість отримання ваучера для підтримання конкурентоспроможності осіб на ринку праці, протягом 2023-2024 навчального року було проведено 13 заходів для викладацького складу, у яких взяли участь 115 освітян.

«Рівненською філією протягом усього календарного року ведеться активна профорієнтаційна робота зі студентською молоддю та педагогічними працівниками. Це сприяє формуванню у молодих людей усвідомленого вибору професійної діяльності, побудові професійної траєкторії (кар’єри) та володінню навичками коригування власних професійних планів з урахуванням побажань, можливостей та потреб ринку праці», – зазначає Світлана Жовнір, заступник начальника відділу активної підтримки безробітних Рівненської філії РОЦЗ.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux