Проблемні питання щодо належного утримання автомобільних доріг у зимовий період у Рівненському районі обговорили сьогодна під час онлайн наради
опубліковано 13 грудня 2021 року о 15:20

Нарада з питання утримання автомобільних доріг у зимовий період відбулася під керівництвом першого заступника голови Рівненської райдержадміністрації Володимира Леонова. 

Участь у заході також взяли: заступник голови райдержадміністрації Юрій Козачек, радник голови райдержадміністрації Віктор Бабак, представники Рівненського районного управління ГУ ДСНС України у Рівненській області, Рівненського районного управління поліції ГУНП, Управліня патрульної поліції в Рівненській області ДПП, ПАТ «Рівнеавтошляхбуд», ТОВ «МЕРИДІАН», ТОВ «СпецКомплектПостач» та в режимі онлайн долучилися тергромади Рівненського району. 

Перший заступник голови райдержадміністрації акцентував увагу на тому, що керівники тергромад несуть відповідальність за утримання вулично-шляхової мережі території громади. Згідно з чинним законодавством незадовільне утримання доріг несе за собою адміністративну відповідальність. Володимир Леонов наголосив на важливості чіткої комунікації  та взаємодії між всіма дорожніми службами, відомствами та оперативними штабами: «У разі погіршення погодних умов та необхідності перекриття доріг, повинна бути чітка організація та повне інформування всіх інших громад. Окрім того, повинна бути повна взаємодія із ДСНС та Національною поліцією. Щоб представники місцевих шляхово-ремонтних організацій розуміли, яка техніка, у разі надзвичайної ситуації, може бути задіяна додатково. Ми маємо унеможливити виникнення ускладнень транспортного сполучення між громадами та забезпечити безпечні умови руху автотранспорту  цієї зими». 

Утримання доріг комунальної власності у зимовий період являє собою комплекс заходів, які повинні забезпечувати безперебійний і безпечний рух автомобілів. Це такі як - механізоване снігоочищення, розчищення автомобільних доріг від снігових заметів, боротьба з зимовою слизькістю, прибирання снігових валів з узбіч, вантаження і вивіз снігу в межах населених пунктів, розподілення протиожеледних матеріалів при боротьбі із зимовою слизькістю, регулярне очищення від снігу та льоду елементів облаштування (у тому числі автобусних зупинок, павільйонів, майданчиків відпочинку, огороджень та інших об'єктів), а також інші роботи.

 "Проведення робіт з розчистки доріг у зимовий період має проводитися вчасно і якісно. Першочергове завдання для всіх нас – максимально забезпечити безпеку руху на дорогах, надати перевагу шкільним маршрутам задля безпеки усіх учасників дорожнього руху в цілому та дітей зокрема." - зазаначив Віктор Бабак.

Під час жвавих дискусій учасники наради обговорили графік розчистки доріг. Для безперебійного руху автомобільного транспорту у разі випадання  великої кількості снігу першочергово повинні проводитись роботи з розчистки доріг у населених пунктах.

За результатами робочої наради та з метою оперативного реагування на можливі надзвичайні сутуації дано доручення. А саме:

  • щоденний моніторинг ситуації та вжиття своєчасних заходів щодо недопущення надзвичайних ситуацій;
  • уточнення наявності на території громад снігоочисної техніки, яку можна задіяти для ліквідації негоди;
  • підготовка до відводу талих вод від снігу, який можливий найближчим часом.
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux