Про свідомий вибір майбутнього фаху говорили з Великоолексинськими ліцеїстами
опубліковано 04 листопада 2021 року о 12:00

У світі існує багато різноманітних професій. Як зорієнтуватися в цьому безмежному «морі», вибрати серед них ту, яка допомогла б успішно розпочати самостійну трудову діяльність, а значить і дорослий життєвий шлях? Розібратися з цим питанням школярам Великоолексинського ліцею допомагали фахівці Рівненської районної філії Рівненського обласного центру зайнятості під час проведення профорієнтаційного уроку 3 листопада 2021року.

У ході заходу, який відбувся із застосуванням корпоративному засобу для відеоконференцій Google Meet, з майбутніми випускниками велася відверта розмова про професійний шлях, життєвий поклик і труднощі його визначення, адже від того, який вибір вони зроблять сьогодні, залежить їх майбутній соціальний статус, затребуваність у суспільстві, рівень матеріального добробуту.

Особливу увагу підростаючого покоління звернули на необхідність обов’язкового врахування при виборі майбутньої професії вимог сьогодення та перспектив розвитку ринку праці. Бо світ тримається не на одних дизайнерах та юристах. Робітничі професії сьогодні актуальні та затребувані суспільством, особливо на регіональному ринку праці.

Світлана Жовнір, начальник відділу активної підтримки безробітних Рівненської районної філії РОЦЗ поінформувала старшокласників про послуги державної служби зайнятості, зокрема, про можливість проходження професійної діагностики з метою вибору фаху та сприяння у безкоштовному здобутті робітничої професії.

Для кращого сприйняття інформації школярам була представлена презентація профорієнтаційного спрямування «Професійний вибір – крок у майбутнє».

З метою визначення інтересів, вмінь, навичок та вибору майбутнього напрямку навчання, учнівську молодь ознайомили з веб-платформою державної служби зайнятості «МОЯ ПРОФЕСІЯ: консультаційна мережа», на якій усі бажаючі мають можливість безкоштовно отримати послуги з профорієнтації дистанційно в онлайн форматі без відвідування центру зайнятості.

Крім того, присутні отримали інформацію щодо регіонального ринку праці, актуальних вакансій на ньому, сучасних вимог роботодавців до шукачів роботи. Школярі приймали активну участь у дискусіях та обговоренні майбутнього вибору професії. В організації онлайн-заходу сприяли заступник директора з виховної роботи Руслана Шаркова та класні керівники 9-11 класів, які мають надію та сподівання, що отримана інформація допоможе майбутнім випускникам зробити вдалий, зважений професійний вибір.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux