Про послуги служби зайнятості та використання сучасних джерел пошуку роботи говорили з майбутніми випускниками Клеванського професійного ліцею
опубліковано 08 лютого 2023 року о 11:10

       З метою захисту молоді від майбутнього безробіття, сприяння її раціональній, продуктивній і вільно обраній зайнятості та професійному самовизначенню, підвищення престижності робітничих професій 07 лютого 2023 року заступник начальника відділу активної підтримки безробітних Рівненської філії Рівненського ОЦЗ Світлана Жовнір провела профконсультаційний день для студентів 3-го курсу Клеванського професійного ліцею.

Вона ознайомила присутніх із послугами служби зайнятості, ринком праці регіону та актуальними вакансіями на ньому. Учасникам зустрічі надала роз’яснення щодо правильного вибору ними сфери діяльності, в основі якого лежить гармонійне поєднання можливостей, психічних та фізіологічних особливостей присутніх і вимог актуальних професій, які вони здобувають.

Під час заходів ліцеїсти оволоділи технікою пошуку роботи «Використання сучасних джерел пошуку роботи». Присутнім презентували портал державної служби зайнятості, на якому можна не лише переглядати актуальні на ринку праці вакансії, а й розміщувати своє резюме, проходити онлайн тестування для визначення швидкості мислення, аналітичних здібностей, здатності до логічного мислення, лідерських та управлінських якостей, стресостійкості та адаптивності, здатності до командної роботи, емоційного інтелекту, підходящої сфери зайнятості, комунікаційних та організаторських здібностей, здатності до підприємницької діяльності тощо.

У результаті проведених уроків майбутні випускники всіх спеціальностей ліцею мали можливість розширити свою уяву про сучасні технології пошуку роботи, джерела інформації про вакансії, ознайомилися з їх перевагами та недоліками, а також були попереджені про випадки шахрайства під час працевлаштування.

По закінченню кожного з проведених уроків присутні активно задавали запитання з питань зайнятості, працевлаштування, побудови професійної кар’єри, професійного навчання, на які отримали вичерпні відповіді представника служби зайнятості.

З метою допомоги майбутнім випускникам-ліцеїстам самореалізуватися у професії, яку вони здобувають, психологічно адаптуватися до пошуку першого робочого місця та працевлаштування, у відповідності до затверджених графіків, у Клеванському професійному ліцеї планується проведення ще двох семінарів-тренінгів із техніки пошуку роботи. Наступний заплановано на 07 березня 2023 року.

Після проведених профконсультаційних уроків відбулася робоча зустріч представника служби зайнятості з керівництвом профліцею. Обговорили шляхи подальшої співпраці щодо майбутнього працевлаштування випускників

(у публікації використано інформаційні матеріали Рівненської філії Рівненського обласного центру зайнятості)

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux