28 серпня група 17 слухачів з числа зареєстрованих безробітних Рівненської філії Рівненського обласного центру зайнятості дистанційно закінчила професійне навчання на курсах цільового призначення на базі Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості за напрямком «Інноваційне впровадження якісного харчування в закладах освіти».
Мета даної програми – удосконалити вміння та навички, отримати нові додаткові компетенції з впровадження якісного харчування у школах в сучасних умовах, оскільки усі слухачі навчальної групи за професійним досвідом є працівниками шкільних їдалень. Під час навчання вони не лише вивчали загальні питання охорони праці при організації харчування, а й розглянули нові підходи до харчування дітей, удосконалили знання щодо основних принципів здорового збалансованого харчування, а також вивчили особливості розробки меню для закладів освіти за збірником Є. Клопотенка.
Відомо, що шеф-кухар, ідеолог проєкту зі зміни культури харчування “Cult Food” Євген Клопотенко став амбасадором реформи шкільного харчування і саме з його іменем часто пов’язують будь-які зміни, які відбуваються в цій сфері.
По закінченню навчання слухачі отримали посвідчення про підвищення кваліфікації, а з початком навчального року будуть успішно працевлаштовані до їдалень закладів освіти Рівного.