Острожчина з Херсонщиною
опубліковано 17 липня 2023 року о 11:48

Острожчина з Херсонщиною

На Херсонщині тривають відновлювальні роботи. Рівненська область взяла шефство над відновленням будинків у Кочубеївській громаді Херсонщини в рамках проєкту «Пліч-о-пліч». Територіальні громади Рівненського району активно допомагають. Острозька громада не залишилася осторонь.

Село Орлове Кочубеївської громади Херсонської області ожило від дивовижного колориту та натхнення, оскільки до його меж завітала неймовірна команда - 18 майстрів з нашого прекрасного краю, Острожчини! Вони приїхали з однією метою - принести нове життя у зруйновані будинки та відновити колишню красу села, що входить до Кочубеївської громади. Очолює команду майстрів з Могилян, Черняхова, Волосківець та Грем'ячого Віталій Тищенко, староста села Могиляни. 

На даний момент відновлено 17 покрівель. Жителі села Орлове надзвичайно вдячні за таку якісну та швидку роботу нашим майстрам.

14 липня земляків відвідав очільник Острозької громади Юрій Ягодка, який передам для мешканців села Орлове гумантірну допомогу, також привіз із собою смаколики та воду для підтримки майстрів із рідної громади. Гуманітарна допомога включала різноманітні необхідні речі, які допомагають забезпечити основні потреби мешканців. Це включало у себе продукти харчування, воду, гігієнічні засоби, постіль та інші необхідні предмети. Кожен пакунок був уважно складений з метою забезпечити максимальний комфорт та підтримку людей, які зазнали труднощів через зруйновані будинки.

Вечорами мешканці Острожчини проводили для місцевих жителів Християнські свята, на яких спільно молилися за перемогу, мир та Божий оберіг України. Начальник Кочубеївської сільської військової адміністрації Людмила Костюк подякувала нашим землякам за цю неоціненну допомогу та підтримку. Музичний супровід забезпечувався музичним гуртом «Нове життя». Представники громад обмінялися подарунками. Звернення Божим Словом та молитвою за Україну завершив свято пастор церкви ХВЄ села Могиляни Володимир Гульчук. 

"День за днем наші волонтери працюють над реконструкцією та реставрацією зруйнованих будинків. Вони не лише відновлюють будинки, але й старанно дбають про жителів населених пунктів, які важко пережили негаразди та зазнали втрат. Волонтери вселяють гордість та віру у серця місцевих мешканців, адже кожен новий шар фарби, кожна відновлена дошка, вікно чи дах - це крок до нового життя, крок до нашої Перемоги." - підкреслив голова Рівненської районної державної адміністрації - начальник Рівненської районної військової адміністрації Олександр Коваль.

Пліч-о-пліч відбудуємо Україну!

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux