Новини з "Волонтерського фронту"
опубліковано 10 березня 2022 року о 16:07

Жителі Корецької територіальної громади активно долучилися до волонтерської діяльності. Активно працює пункт збору гуманітарної допомоги, розташований у Корецькому будинку культури. Жителі Кореччини долучаються до збору продовольчих і непродовольчих товарів, із пункту прийому гуманітарної допомоги будинку культури було відправлено 4 машини в м. Новоград-Волинський, одну машину в м. Київ, три машини в
м. Рівне (для подальшого формування допомоги в м. Київ і не тільки), одну машину – в благодійний фонд «Нехай твоє серце б'ється» м. Житомир.

За тиждень у КЗ «Центр дитячої та юнацької творчості» сплетено 180 м2 маскувальної сітки, заготовки для якої передано з Новокорецької гімназії (100 м2), с. Богданівка (75 м2), від працівників суду (25 м2). Загальна кількість виготовлених сіток становить 21 шт. Вже передано Корецькій територіальній обороні 4 сітки, в м. Київ – 6 сіток, у м. Шепетівку – 4 та 2 – в м. Новоград-Волинський. Крім цього, маскувальні сітки передавалися й на блокпости ТРО безпосередньо з місць плетіння.

Працівниками Корецького туристичного інформаційного центру за кілька днів було зібрано 37 мішків картоплі, близько 100 банок домашньої консервації та різних видів продовольчої продукції, а також подушки, ковдри, одіяла, бананки, спальники, орієнтовно 14 мішків тканин для виготовлення маскувальних сіток та інше.

Не залишаються осторонь і старостинські округи громади.

У Веснянському старостинському окрузі ведеться збір коштів, продуктів харчування, медикаментів, засобів особистої гігієни. Зібрану готову до вживання продукцію (вареники, голубці, пиріжки, котлети, хліб) відправлено: 1 машину на навчальний полігон ТРО, 1 машину з теплим одягом, продуктами харчування, медикаментами, маскувальними сітками, тощо в м. Бердичів та 1 машину з тим же вмістом – у м. Житомир.

У Новокорецькому старостинському окрузі в сільській бібліотеці працює пункт гуманітарної допомоги захисникам. Жителі масово приносять теплий одяг, продукти харчування, медикаменти. Це все відправляється на фронт та в міста, де відбуваються бойові дії. Для всіх, хто хоче ще долучитися, пункт збору гуманітарної допомоги працює в бібліотеці з 09:00 до 16:00.

Мешканцями Крилівського старостинського округу проводиться збір продуктів харчування, щоденно випікаються хлібо-булочні вироби, які відразу ще теплими відправляються волонтерами на потреби армії та територіальної оборони (мм. Рівне, Київ). Збір коштів, продуктів харчування, засобів особистої гігієни та інших потрібних речей триває.

З першого дня війни жителі Устянського старостинського округу долучилися до збору коштів і продуктів харчування для воїнів нашої армії та територіальної оборони. В ЗЗСО «Устянський ліцей» постійно працює пункт збору продуктів харчування та засобів особистої гігієни. Окрім ліцею, продукти харчування громадяни зносили до церкви та в магазини. Волонтерами було відправлено гуманітарної допомоги: 1 машина у військову частину м. Дубно, 1 машина в м. Київ; 1 машина в м. Корець для потреб територіальної оборони. Постійно проводиться збір коштів на потреби армії, які перераховують на відповідні рахунки. За кошти односельчан придбали в місцеві пункти спостереження всі необхідні медикаменти для невідкладної допомоги.

Жителі Користівського старостинського округу із самого початку війни активно допомагають військовим Збройних Сил України. Так, жителями округу зібрано й передано шість машин, один причіп як із приготованою продукцією, так і з продуктами довгострокового зберігання, консервами, теплими речами, медикаментами, батарейками, засобами особистої гігієни та іншим. Все зібране доставляється в 95 бригаду м. Житомир, звідки відправляється в Харківську, Київську, Житомирську області. Також чекають гуманітарну допомогу із Швейцарії та Італії, яка зібрана уродженцями старостинського округу і вже прямує в Корецьку громаду. Небайдужі жителі доставили з Польщі бронежилети, каски, які передано в м. Київ. Жителі округу систематично доставляють приготовану їжу військовим територіальної оборони та на блокпости.

У Бриківському старостинському окрузі працюють три пункти допомоги захисникам. Жителі активно долучилися до збору продуктів харчування (овочі, крупи, закрутки, сало, варення, консерви), одягу, ковдр, рушників, дитячого харчування, медикаментів тощо. Жінки печуть хліб та пироги, ліплять вареники. До збору продуктів харчування долучилися і церкви УПЦ – Св. Михайлівська та Св. Параскевська. Волонтерами відправлено машину із ще теплими хлібобулочними виробами в м. Київ. Спільними зусиллями жителів сплетено 75 м2 маскувальної сітки.

Активний збір потрібних речей, продуктів триває і в Великоклецьківському, Даничівському, Гвіздівському, Річецькому старостинських округах.

Для блокпостів Великоклецьківського округу придбали всі необхідні ліки за рахунок односельчан, які прибули з-за кордону.

Гвіздівський старостинський округ постійно надає допомогу для перебування та проживання людей, які були змушені покинути свої власні домівки через обстріли, війну.

Окрім збору коштів, провізії, чоловіче населення Жадківського старостинського округу брало участь в облаштуванні блокпостів, забезпечують їх дровами. Жінки готують їжу, хліб, випічку для харчування військових територіальної оборони. Силами жіноцтва відправлено волонтерам для передачі воїнам та постраждалому населенню дві машини з готовою продукцією (вареники, млинці, голубці, пироги, бендерики, солодка випічка) та консервацією.

В усіх без винятку старостинських округах громади долучаються до збору коштів на потреби військових та територіальної оборони.

Освітяни громади також долучаються до волонтерської роботи: плетуть сітки, готують їжу, створюють умови для проживання вимушено переміщених осіб, збирають допомогу для територіальної оборони та військових.

У закладах освіти Корецької громади активно плетуть маскувальні сітки, здійснюють перерахунки коштів для ЗСУ, організовують допомогу в облаштуванні блокпостів територіальної оборони, проводять збір теплого одягу, ковдр, ліків. Працівники збирають продуктові набори, засоби гігієни, бушлати, каремати, одяг, відправляють у мм. Корець, Дубно, Київ; регулярно перераховують кошти на рахунки Збройних Сил України, волонтерських організацій, проводять навчання для територіальної оборони та всіх охочих щодо надання першої медичної допомоги.

Долучаються до роботи і працівники закладів дошкільної освіти – готують їжу, печуть печиво, випікають хлібобулочні вироби, доставляють на блокпости.

Щиро віримо та впевнені в тому, що лише спільними зусиллями переможемо ворога!


 
 
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux