На Рівненщині тривають командно-штабні навчання
опубліковано 10 листопада 2021 року о 14:25

Сьогодні, за легендою, виникла надзвичайна ситуація із викидом радіоактивних речовин внаслідок аварії на Рівненській АЕС

Перший заступник голови Рівненської облдержадмінісрації Сергій Подолін провів оперативне засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, де відпрацьовувалися дії органів управління та сил цивільного захисту територіальної підсистеми Єдиної державної системи на надзвичайну ситуацію.

У місцевих студіях долучилися керівники територіальних громад та районних державних адміністрацій. Від Рівненської райдержадміністрації у навчанні взяли участь: перший заступник голови Рівненської райдержадміністрації Володимир Леонов, заступник голови райдержадміністрації Олександр Нестерук та начальник відділу оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами райдержадміністрації Богдан Лісовець.

 «Умовна подія, за попередніми оцінками, класифікувалася як «комунальна аварія. Згідно з легендою, найбільш постраждалими є місто Вараш та населені пункти Вараської територіальної громади. На Рівненській АЕС введений в дію аварійний план, активізована робота внутрішнього кризового центру. Аварійні групи та бригади АЕС приступили до ліквідації наслідків аварії, проводяться заходи щодо захисту персоналу», - прокоментував Сергій Подолін.

Про термінові заходи для ліквідації надзвичайної ситуації, захисту та організації евакуації населення, що знаходиться в зоні спостереження АЕС, розповіли міський голова Вараша Олександр Мензул, голова Сарненської РДА Олександр Кохан, начальник управління інфраструктури та промисловості ОДА, начальник транспортної спеціалізованої служби Цивільного захисту Федір Мисюра. Також, до комісії долучилися керівники обласних УСБУ та ДСНС.

За результатами засідання комісії затвердили попередній експертний висновок щодо рівня НС. Також визначили завдання керівникам спеціалізованих служб цивільного захисту, міському голові міста Вараш, головам Вараської та Сарненської РДА щодо ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

Також, умовно, згідно з навчанням, будуть прийняті декілька розпоряджень голови облдержадміністрації. Зокрема, про введення в дію Плану реагування на радіаційні аварії, про призначення керівника робіт з ліквідації наслідків НС, про підготовку та проведення евакуації населення Рівненської області із 30-км зони навколо ВП «Рівненська АЕС».

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux