У вересні відбулася експедиція працівників закладів культури Костопільської громади в село Моквинські Хутори в рамках проєкту «Костопільщина на смак», метою якого є збереження та популяризації традиційної кулінарної спадщини.
Для дослідників жителька села Моквинські Хутори Надія Потапчук відтворила давні рецепти місцевих страв: деруни з сиром, голубці з картоплею й грибами та росул.
Господиня поділилися власними секретами, які передаються в її родині з покоління в покоління.
У експедиції взяли участь директор комунального закладу «Центр культурних послуг» Костопільської міської ради Наталія Селях, завідувач Центру культури і дозвілля «Центру культурних послуг» Костопільської міської ради Олександра Кузнюк, працівники Центру культури і дозвілля.
Відео приготування автентичних страв за посиланням:
В публікації використана інформація Костопільської міської ради та КЗ "Центр культурних послуг" Костопільської міської ради