Для безробітних презентували послуги з професійного навчання
опубліковано 17 травня 2023 року о 15:30

17 травня 2023 року у Рівненській філії Рівненського обласного центру зайнятості для шукачів роботи відбулась презентація послуг з професійного навчання, що має на меті розкриття сутності та переваг профнавчання, яке організовується службою зайнятості для безробітних громадян задля підвищення їхньої конкурентоспроможності на ринку праці та прискорення працевлаштування.

Розпочала захід заступник начальника відділу активної підтримки безробітних Світлана Жовнір, яка зазначила: «Однією з найбільш дієвих форм допомоги тим, хто втратив роботу, або вперше її шукає, є організація службою зайнятості професійного навчання – первинної професійної підготовки, перепідготовки й підвищення кваліфікації. Адже для більшості людей, які звертаються до служби зайнятості за допомогою у працевлаштуванні, саме профнавчання є шляхом набуття необхідних знань та вмінь, підвищення власної конкурентоспроможності на ринку праці».

Під час презентації С. Жовнір поінформувала учасників заходу про сутність, переваги професійного навчання для дорослого населення, ознайомила з його видами, формами та умовами. Представниця служби зайнятості зазначила, що для безробітних, які не мають досвіду практичної роботи за набутою раніше професією, або тих, хто тривалий час не працював і бажає відновити чи удосконалити свої професійні знання, уміння та навички в практичній діяльності, служба зайнятості пропонує таку форму підвищення кваліфікації, як стажування безпосередньо на робочих місцях.

У заході взяла участь заступниця директора Рівненського ЦПТО Оксана Зигалова, яка акцентувала увагу присутніх на проходженні навчання у Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби занятості. Вона презентувала навчальний заклад, види та форми навчання у ньому, віртуально провела екскурсію по усіх відділеннях, ознайомила присутніх з організацією навчального процесу, умовами та перевагами такого навчання.

Крім того, учасники семінару отримали інформацію щодо процедури підтвердження результатів неформального навчання за професією кухар та визнання професійної кваліфікації для електрозварників ручного зварювання. Не оминули увагою і можливість отримання ваучерів для підтримання конкурентоспроможності окремих категорій осіб на ринку праці.

Присутні мали змогу переглянути відео-презентації Рівненського ЦПТО, а також почути відгуки слухачів про навчання та перспективи працевлаштування.

Усі бажаючі можуть долучитися до професійного навчання у Рівненському ЦПТО, який працює без канікул, щоби опанувати цікаву, затребувану на ринку праці професію або підвищити свою кваліфікацію.




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux