Чому не співпадають графіки планових відключень із фактичною відсутністю електроенергії?
опубліковано 21 листопада 2022 року о 11:24

Чому не співпадають графіки планових відключень із фактичною відсутністю електроенергії?

Рівненська обласна військова адміністрація та Рівнеобленерго отримують багато звернень від громадян про розбіжності у графіках планових відключень із наявність електроенергії у споживачів.

Ситуацію коментує начальник Рівненської обласної військової адміністрації Віталій Коваль.
- Це наш енергетичний фронт. І головне завдання сьогодні – втримати цю систему в цілісності. Наші енергетики на своєму фронті б’ються за це 24/7, - наголошує очільник області.

Вся Україна працює в об’єднаній енергетичній системі. Сьогодні не йдеться про постачання струму на певній вулиці, у мікрорайоні чи населеному пункті. Нині стоїть питання про виживання всієї енергетичної системи країни!
Для того, щоб втримати стабільну роботу енергосистеми в таких умовах та уникнути ще більших аварій, Укренерго вдається до примусових обмежень споживання – до 40% по країні. Зараз графіки застосовуються по всій Україні.

Загалом існує три типи відключень:


- ПЛАНОВІ. Вони потрібні для того, аби збалансувати енергетичну систему нашого регіону. Їх можна спланувати. Про такі відключення споживачів інформують щодня.


- АВАРІЙНІ. Через удари ракет по наших підстанціях енергетична система нестабільна. Мережі виходять із ладу. Не можна спрогнозувати час та тривалість аварійних відключень. Крім того, ці відключення застосовуються у випадках, коли за короткий термін (від 3 до 15 хвилин) потрібно негайно знизити обсяг потужності, що споживається з мережі.


- ЕКСТРЕНІ. Це непрогнозовані вимкнення світла. Їхнє введення контролює компанія «Укренерго». Їх застосовують у випадку, коли зростає споживання електрики.

Аварійні відключення спрогнозувати не можливо. Точно передбачити, якими будуть руйнування після влучання ракет по підстанціях і де будуть виникати аварії електромереж, не можна.

Віталій Коваль закликає поважати працю енергетиків, які відновлюють пошкоджені електромережі, щоб якнайшвидше повернути енергоживлення в кожну домівку.

Треба набратися терпіння! Витримка та мужність - це те, що знадобиться цієї зими, якщо ми хочемо вистояти на енергетичному фронті, перемогти ворога на війні.

На жаль, нарікання, сварки, коментарі у соцмережах ситуацію не виправлять. З кожною атакою відключення світла можуть тривати ще довше. Удари по енергооб’єктах – це єдине, що залишилося ворогу, який програє нашим воїнам на фронті.

Українці вистоять, навіть якщо доведеться змінити свій спосіб життя.

- Адже у нас є гідна відповідь ворогу – робити для перемоги все, що ми можемо, там, де ми є. Як це щодня роблять наші енергетики. Набираємося терпіння і до праці. Перемога обов’язково буде за нами! - наголошує Віталій Коваль.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux