Безробітних внутрішньо переміщених осіб ознайомили з послугами служби зайнятості та її соціальних партнерів
опубліковано 10 червня 2022 року о 09:55

У Рівненській районній філії Рівненського ОЦЗ відбувся груповий захід для внутрішньо переміщених осіб, що перебувають на обліку.

Світлана Жовнір, начальник відділу активної підтримки безробітних ознайомила присутніх з основними послугами служби зайнятості, акцентувавши увагу безробітних на основних положеннях новоприйнятого Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо функціонування сфер зайнятості та загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття під час дії воєнного стану», у тому числі і на змінах до визначення терміну «підходяща робота» для зареєстрованих безробітних.

«Здобуття або зміна професії відповідно до сучасних умов ринку праці – це вирішення проблем з працевлаштуванням. Змінити свій фах, опановувати нові технології та нововведення вже за існуючою професією ніколи не пізно», - такими словами продовжила захід С. Жовнір.

Олена Хоміна, старший майстер Рівненського ЦПТО, поінформувала про можливість проходження професійного навчання за направленням служби зайнятості, ознайомила з умовами та напрямками такого навчання, його перевагами для дорослого населення, а також з графіком комплектування груп на найближчу перспективу.

Інна Лугова, майстер виробничого навчання Рівненського ЦПТО, презентувала учасникам заходу професії готельно-ресторанного та туристичного спрямування. Вона ознайомила присутніх з організацією навчального процесу в навчальному закладі, основними предметами, які вивчаються. «Увесь навчальний процес відбувається в сучасних комп’ютеризованих аудиторіях. А ще – насичена виробнича практика, на якій слухачі можуть максимально проявити себе у тій чи іншій професії. Роботодавець, як правило, саме під час виробничої практики визначається із прийомом на роботу нового працівника», – наголосила Інна Лугова.

До проведення заходу долучилася завідувач сектору «Рівненське бюро правової допомоги №2» відділу безоплатної правової допомоги Рівненського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Алла Семенюк. Вона поінформувала про систему безоплатної правової допомоги, мету та основні засади її функціонування, про діяльність Рівненського бюро правової допомоги, а також про можливість отримання там безоплатної вторинної правової допомоги.

По закінченню семінару бажаючі мали можливість отримати індивідуальні консультації від фахівців.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux