Безпечні Новорічні та Різдвяні свята
опубліковано 31 грудня 2021 року о 13:00

Наближаються Новорічні та Різдвяні свята, казкові, таємні  і такі бажані для усіх. Вони й сьогодні підносять нас над плином буденності, повертаючи в чудовий світ, де панують незрівнянні аромати ялинки й мандаринів, таємничо шарудять обгортки від цукерок і солодко щемить у грудях від очікування сюрпризів. Новий рік – час подарунків, сюрпризів, загальних веселощів, коли довкола панує добра магія і казка. Новорічні прикраси та ялинка - головні символи цього свята.

 Для безпечного святкування слід врахувати, в першу чергу, якість новорічних дерев - ялинки, сосни, а також правильне їх розташування, прикрашання новорічної ялинки теж дуже важливе. Якщо ви придбали красуню-ялинку, пам’ятайте, що вона повинна бути оброблена протипожежною сумішшю (про це можна дізнатися в інструкції з використання або  сертифікаті). Якщо ж  ви протягом багатьох років використовуєте одне і теж дерево, яке зберігаєте у вашому складському приміщенні, зверніть увагу на те, що алергени у вигляді пилу або плісняви можуть бути присутніми на синтетичному дереві. Така комбінація алергенів може перетворити прикрасу новорічної ялинки на тортури. Якщо ви  занесли ялинку додому, то потрібно промити її  – це допоможе знищити значну частину цвілі, що викликає алергічну реакцію. Надалі, потрібно просто частіше провітрювати приміщення.

Ялинку чи сосну (як і будь-яке інше новорічне дерево) потрібно встановлювати подалі від джерел відкритого вогню та опалювальних приладів. Закріпити ялинку потрібно надійно, запобігаючи її падінню і можливому займанню. Для новорічної ялинки потрібно обирати легкі прикраси, віддаючи перевагу некрихким ялинковим іграшкам. Вкрай небезпечно використовувати для прикраси ялинок свічки та бенгальські вогні. Перед оздоблюванням різними новорічними вогниками, чи електричними гірляндами, обов'язково перевірте їх. Електроприлади (наприклад, ті ж електрогірлянди) повинні підключатися до електромережі тільки за допомогою справних штепсельних з'єднань. Слідкуйте за тим, щоб прикраси на ялинці були розподілені рівномірно, щоб підтримати рівновагу. 

Основна причина пожеж в Новорічні свята — використання несправних піротехнічних виробів. Всі піротехнічні вироби повинні мати в упаковці (або на упаковці) докладну інструкцію про використання товару. Якщо такої інформації щодо використання піротехнічного виробу немає, значить, товар несертифікований. Купуйте піротехніку тільки в спеціалізованих магазинах. Уникайте покупки і використання несертифікованих товарів.  Їх якість сумнівна і може нести загрозу вашому життю та здоров'ю, а також життю і здоров'ю ваших рідних і близьких. 

Запускати феєрверки, різні ракети, петарди всередині приміщень, а також з балконів, поблизу господарських і житлових будівель, біля новорічних ялинок суворо ЗАБОРОНЕНО!

Зберігати піротехніку необхідно подалі від опалювальних приладів (батарей, електричних і газових плит), біля відкритого вогню. Не можна дітям самостійно запускати петарди, феєрверки, ракети, підпалювати бенгальські вогні та підривати хлопавки. Тому, звертаємось до батьків із проханням не дозволяти дітям пустощів з піротехнічними виробами, до категоричної заборони їх використання.

Отже, головні вимоги пожежної безпеки при облаштуванні новорічної ялинки та проведенні святкових заходів нескладні й не вимагають особливих матеріальних витрат,  але їх суворе дотримання дозволить не затьмарити веселе Новорічне свято, уникнути всіляких неприємностей, пов’язаних із пожежею та травмуванням.

Пам’ятайте, що лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагічних наслідків!

Будьте обережні, бережіть своє життя та життя своїх близьких!

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux