8 серпня чотирьох загиблих воїнів зустріли на рідній землі у Рівненському районі
опубліковано 08 серпня 2023 року о 16:17

8 серпня чотирьох загиблих воїнів зустріли на рідній землі у Рівненському районі.

Сьогодні тіло полеглого у бою за незалежність України мешканця смт.Соснове Івана Ілюкова, 1978 року народження, зустрічали вдома рідні, друзі, знайомі, військові побратими, представники влади та духовенства. Молодший сержант був призваний до лав Збройних Сил України 22 листопада 2022 року. Механік – водій загинув 2 серпня цього року в населеному пункті Черкаське Донецької області.

8 серпня у Костопільській громаді оголошено Днем жалоби за загиблим Вадимом Герасимчуком.

Солдат Вадим Герасимчук загинув 4 серпня 2023 року поблизу населеного пункту Ямпіль на Донеччині.

Вадим народився у м.Березне 25 липня 1988 року, проте зростав у Костополі, закінчив ЗОШ №6. Улюбленою справою Вадима було ковальство. Багато його робіт і зараз прикрашають місто Костопіль.

Із 2014 року Вадим Герасимчук у складі добровольчого батальйону "Правий сектор" брав участь в АТО. Напередодні широкомасштабного вторгнення перебував за кордоном. Тільки дізнавшись про напад росії, одразу повернувся додому та став на захист Батьківщини. Вступив до лав першої окремої бригади спецпризначення імені Івана Богуна. Був оператором протитанкових ракетних комплексів.

Разом із дружиною Вадим виховував дві доньки та сина.

У районі населеного пункту Нью-Йорк Донецької області, у запеклому бою із окупантом, внаслідок ураження осколками загинув відважний 36-річний військовослужбовець, житель Дядьковицької громади Олександр Кльоц.

Захисник України віддано, до останнього подиху відстоював свободу та боронив від ворога країну.

Сьогодні із загиблим прощалися у центрі села Дядьковичі біля пам'ятного знаку "Небесній сотні", відспівування відбулося у храмі Святої Параскеви, поховали Героя на кладовищі у рідному селі.

У жалобі сьогодні Олександрійська громада, бо останньою земною дорогою провела 32-річного солдата Сергія Філіповича. Інспектор прикордонної служби, кулеметник Сергій Філіпович загинув 3 серпня 2023 року при виконанні заходів із відсічі збройної агресії внаслідок артилерійського обстрілу позицій сил оборони в районі населеного пункту Курдюмівка Донецької області.

Народився та виріс Сергій у с.Три Копці, навчався в Олександрійському ліцеї, згодом – Костопільському будівельному технікумі. Потім була строкова військова служба у лавах ЗСУ. Після повернення - робота на місцевому підприємстві. З 20 травня 2022 року був мобілізований.

Рідні залишилися без брата, без нареченого – кохана дівчина.

Спокійний, працьовитий, сміливий та позитивний – таким його пам’ятатимуть усі, хто зустрічався на життєвій дорозі загиблого Захисника.

Схиляємо голови в скорботі, низько вклоняємося батькам за мужність синів, висловлюємо щирі співчуття рідним, близьким, друзям, військовим побратимам полеглих Захисників! Глибоко сумуємо та розділяємо горе з родинами загиблих Героїв!

Вічна пам'ять та шана військовослужбовцям, які віддали своє життя за Україну.

Співчуття громадам, які втратили справжніх патріотів та вірних Захисників.

Голова Рівненської районної державної адміністрації - начальник Рівненської районної військової адміністрації Олександр Коваль.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux