7 жовтня в Рівненському районі попрощалися з Олександром Мамчуром та Альбертом Шнайдером
опубліковано 07 жовтня 2022 року о 16:37

      7 жовтня в Рівному в міському будинку культури, в Свято-Покровському кафедральному cоборі ПЦУ багаточисельна громадськість із належною шаною назавжди попрощалася із начальником вибухотехнічної служби головного управління Національної поліції області, підполковником МВС України Олександром Мамчуром, який загинув
4 жовтня на Харківщині під час виконання службового обов’язку, внаслідок вибуху ворожого боєприпасу.

Олександр Мамчур розпочинав службову діяльність у пожежно-рятувальній службі Рівненщини. В період із 2005 по 2008 роки проходив службу в групі піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ МНС України у Рівненській області.

Олександр був одним із кращих у своїй професії. Від початку деокупації території України та проведення стабілізаційних заходів брав активну участь у розмінуваннях Київщини, Харківщини. На його рахунку – тисячі знешкоджених боєприпасів, десятки кілометрів зачищеної території.

Без права на помилку, без жодного натяку на страх, він вірно служив українському народові впродовж 14 років, сім із яких очолював вибухотехнічний колектив поліції Рівненщини.

Попри всю небезпеку роботи чоловік завжди був усміхнений, яка б задача перед ним не стояла. Урівноважений, розсудливий, відповідальний та обережний, був прикладом для колег. Він був другом, який завжди допоможе, порадить, підтримає. Це Людина-професіонал із великої літери.

Він був найкращим сином, чоловіком, татом.

Олександр Мамчур був гравцем у футбольній команді, віднині ігровий номер 2, який був закріплений за Сашком, посмертно буде закріплено за ним та виводиться з нумерації всередині команди.

Похоронили Олександра Мамчура на кладовищі «Нове».

Підполковнику назавжди – 36. Без батька залишився 5-річний син.

У жалобі висловлюємо наші щирі співчуття батькам, рідним, близьким, друзям і побратимам Олександра.

Розділяємо з вами біль від непоправної втрати, сумуємо разом із вами.


      7 жовтня в Мізоцькій селищній раді попрощалися з 22-річним Захисником України, солдатом Альбертом Шнайдером, із села Святе Мізоцької територіальної громади. На території Гурбенського пантеону загиблих у боях з НКВС воїнів УПА відбулася громадська панахида, в Свято-Воскресенському чоловічому монастирі проведено відспівування.

Альберт народився в селі Ільпінь на Здолбунівщині. В 2006 році пішов у перший клас Будеразької ЗОШ, був старанним, вихованим учнем, любив займатися спортом, був закоханий у природу, брав активну участь у житті школи й району. Світла дитина, вихований, добрий підліток, патріот і національно-свідомий юнак. Школу закінчив у 2017 році, потому вступив у Рівненський автодорожний коледж, який закінчив у 2020 році.

У вересні 2020 року був призваний на військову службу за контрактом. Під час служби брав участь в ООС на Донецькому напрямку, з початку повномасштабної війни захищав Україну від російського ворога.

Військовослужбовець загинув у боротьбі з російськими окупантами, під час виконання бойового завдання в бою за нашу Батьківщину.

Похоронили Героя в селі Святе на місцевому кладовищі.

В Альберта залишилися батьки, брати та наречена.

Просимо прийняти наші щирі співчуття родині, близьким, друзям, побратимам військовослужбовця.


Вічна, світла пам’ять загиблим.

Вічна слава Олександру Мамчуру, Альберту Шнайдеру, які віддали найдорожче – життя за свою державу Україна!


Голова Рівненської районної державної адміністрації – начальник Рівненської районної військової адміністрації Олександр Коваль


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux