6 жовтня 2023 року громади прощалися назавжди із Захисниками України
опубліковано 06 жовтня 2023 року о 16:37

           6 жовтня в місті Рівне громада назавжди попрощалася із Захисниками України Юрієм Капітулою, Павлом Кравчуком.


    Юрій Капітула народився 19 квітня 1987 року у Рівному. Навчався в загальноосвітній школі № 3, потому вступив у вище професійне училище за числом 1, де здобув кваліфікацію майстра-штукатура. Працював Юрій у сфері ремонту квартир. Дружина Героя Тетяна розповідає, що його цінували за майстерність та золоті руки, та й він сам обожнював свою роботу.

Із першого дня повномасштабного вторгнення рф в Україну Юрій хотів добровольцем вступити до лав ЗСУ, але йому відмовили, оскільки він не служив у армії. Проте влітку
2023 року Юрія мобілізували. Одягнувши однострій, він став на захист країни та рідних.

Добрий, працелюбний, щирий Юрій завжди міг прийти на допомогу, був люблячим чоловіком, батьком, найбільше любив свого 14-річного сина Дениса та 8-річну донечку Євгенію.


36-річний старший стрілець Юрій Капітула загинув 1 жовтня 2023 року під час виконання бойового завдання на Донеччині.


      Павло Кравчук народився у селі Солонів колишнього Радивилівського району. Після закінчення 9 класів у Рівненській школі вирішив здобувати фах кухаря-кондитера у Радивилівському професійному ліцеї. Потому Павло пішов в армію, а коли завершив строкову службу, влаштувався на роботу на ТзОВ «Хлібодар» («Рум’янець») і працював там до самої мобілізації. Він був старшим зміни, працював укладальником-пакувальником. Дуже спокійний, врівноважений, ніколи нікому не відмовляв, навіть коли хлопці просили помінятися чи вийти за них на зміну. Не став відмовлятися і коли прийшла повістка. У серпні 2022 року пройшов усі комісії, а вже у вересні пішов захищати нас усіх.

Павло був мінометником у 128 гірсько-штурмовій бригаді, воював на Херсонщині, згодом – на Бахмутському напрямку.

Щирий, усміхнений Павло завжди заспокоював рідних, аби не переживали. Він дуже любив донечку, якій 9 років, любив село, залюбки садив у садку яблуні, а за найменшої нагоди брав вудку і йшов рибалити. Павло завжди хотів автомобіль, тож коли купив його, постійно мав заняття.


29 вересня 2023 року 33-річний старший солдат Павло Кравчук помер у лікувальному закладі внаслідок отриманих поранень під час мінометного обстрілу поблизу села Кам’янське Запорізької області.


Поховали Героїв на території кладовища «Нове».


       6 жовтня зі скорботою та невимовним болем Острозька громада зустріла й провела останньою життєвою дорогою земляка, вірного сина України Андрія Целінського.

Андрій народився 11 червня 1995 року в селі Грозів. Після закінчення Грем’яцького ліцею продовжив навчання в Державному професійно-технічному навчальному закладі «Острозьке вище професійне училище», здобув професію муляра-штукатура. Він завжди був спокійною та врівноваженою людиною, прикладом доброти та щедрості, чесний, порядний, працелюбний, справедливий і життєрадісний. Любив і цінував батьків, поважав старших. Саме таким його навічно запам’ятають рідні, близькі та знайомі.

29 вересня 2023 року жорстока війна забрала життя мужнього й відданого Героя Андрія Целінського, який загинув внаслідок артилерійського обстрілу в районі населеного пункту Роботине Запорізької області.


Чин прощання та поховання відбувся в рідному селі Грозів, де зібралися попрощатися й провести в останню дорогу рідні, близькі, друзі покійного, жителі села, сусідніх і віддалених міст і сіл краю, бойові побратими. Вони приносили живі квіти, схиляли голови у глибокій скорботі, молилися за упокій душі загиблого Воїна.


Поховали Героя-земляка на території кладовища. Там після спільної молитви за упокій душі новопреставленого, невинно вбитого Воїна ЗСУ, присутні військові підняли над домовиною Державний Прапор України. Прозвучав Державний Гімн, були дані залпи на честь загиблого.


Андрію Целінському назавжди залишилося 28 років.


       Війна щодня забирає життя відданих синів України. Щирі, мужні Захисники знали, що таке війна. Але не тікали від неї, а навпаки, хоробро та впевнено боронили нашу свободу. Ціна ж наших Перемоги та Миру, на жаль, дуже висока.


Дякуємо за подвиг, низько схиляємо голови у глибокій пошані.

Співчуваємо сім’ям, родинам, близьким людям, землякам, друзям, бойовим побратимам, розділяємо з вами біль, горе від непоправної втрати.


    Вічна світла пам’ять Воїнам.


    Слава, вічна шана і честь військовослужбовцям Збройних Сил України Юрію Капітулі, Павлу Кравчуку, Андрію Целінському!


Хай пам’ять про наших мужніх Захисників, про їх подвиг в ім’я держави Україна живе у віках!


Голова Рівненської районної державної адміністрації – начальник Рівненської районної військової адміністрації Олександр Коваль


(у публікації використано інформаційні матеріали Рівненської, Острозької міських рад)



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux