6 листопада в Рівненському районі віддали шану 5 військовослужбовцям ЗСУ
опубліковано 07 листопада 2022 року о 12:06

Дощового і похмурого дня 6 листопада у Рівненському районі навіки попрощалися з 5 військовослужбовцями, які поклали життя за Україну: рівнянами Миколою Ковальчуком та Олександром Микитюком, Сергієм Трофимчуком із с.Підлужне Костопольської громади, Володимиром Климчуком із с.Вельбівно Острозької громади, Петром Мичкою із с.Великий Олексин Шпанівської громади.

34-річний військовослужбовець Володимир Климчук загинув 1 листопада в результаті ворожого обстрілу під час виконання бойового завдання у районі населеного пункту Іванівка Куп’янського району Харківської області. З перших днів війни, ні на мить не вагаючись, вступив до лав Збройних Сил України адже мав досвід бойових дій, бо брав участь в антитерористичній операції на сході України. У Героя залишилась мама та сестра.

35-річний старший солдат Петром Мичко загинув 1 листопада на Харківскому напрямку. У мирному житті Петро працював на будівництві, зводив власний дім. В загиблого Героя залишилася дружина, 4-річна донечка, батьки та брат, який теж боронить Україну на фронті. Для всіх, хто його знав, Петро залишиться у пам’яті веселим, позитивним, «душею компанії», надзвичайно привітним та добрим.

48-річний сержант Микола Ковальчук з Рівного помер 4 листопада у м.Кам’янка Черкаської області. Війна застала Миколу за кордоном, проте він швидко повернувся і пішов у військомат, щоб захищати Україну та рідний дім. На заваді не стало й те, що мав проблеми з високим тиском. Так, того дня Миколі раптово стало зле, побратими намагалися допомогти йому, проте врятувати його не вдалося. Добрий товариш, чудовий сім’янин, щирий патріот, вірний захисник, якого так не вистачатиме сім’ї, побратимам та неньці Україні.

25-річний лейтенант Сергій Трофимчук із с.Підлужне Костопольської громади героїчно загинув 30 жовтня під час виконання бойового завдання поблизу н.п. Павлівка Донецької області.

Віддати останню шану воїну у Костополі та рідному селі загиблого молодого командира зібралася велика кількість людей: рідні та друзі, військові побратими, представники влади, духовенство та громадськість. Веселий, усміхнений, позитивний та хоробрий Сергій навіки залишиться у нашій пам’яті.

42-річний рівнянин Олександр Микитюк загинув 28 жовтня поблизу села Опитне Донецької області. Коли розпочалася війна Олександр пішов у військомат, де йому відмовили, адже не мав військового досвіду. Так як він останні 14 років прооживав із дружиною у Березному, то після відмови у Рівному пішов до Березнівського військкомату. Після навчання на полігоні Олександр опинився у розвідці.

Військова справа йому добре вдавалася. Спокійний, врівноважений, позитивний – його поважали товариші та цінувало керівництво. Олександр був відзначений почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних Сил України «За взірцевість у військовій службі» ІІІ ступеня.

Прощалися з Олександром Микитюком 5 листопада у рідному йому Рівному, а поховали Героя 6 листопада у Березному, де проживав він останні роки із своєю сім’єю.

Щирі співчуття рідним та близьким загиблих військовослужбовців, які втратили найдорожчих людей.

Співчуття Рівненській, Костопільській, Березнівській, Острозькій та Шпанівській громадам, які втратили справжніх патріотів та вірних захисників.

Голова Рівненської районної державної адміністрації - начальник Рівненської районної військової адміністрації Олександр Коваль.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux