6 квітня у Рівненському районі в останню дорогу провели двох Захисників – Євгенія Стельмащука та Олега Бешту
опубліковано 06 квітня 2023 року о 16:20

6 квітня у Рівненському районі небо плакало разом з людьми, бо в останню дорогу проводили двох Захисників – Євгенія Стельмащука із с.Країв Острозької громади та Олега Бешту із с.Глинки Білокриницької громади.

38-річний солдат Євгеній Стельмащук загинув 30 березня 2023 року під час виконання бойового завдання в населеному пункті Кремінна Луганської області.

Євгеній народився у с.Країв, там пройшло його дитинство, шкільні роки. Повну середню освіту здобув у Оженинській ЗОШ. У 2000 році проходив строкову службу у Збройних Силах України, де опанував військову професію водія самохідної артилерійської установки. У 2014 році, коли росія вдерлася на схід України, був мобілізований і служив у 128-й окремій гірсько-штурмовій бригаді та боронив смт.Ольховатку, м.Дебальцеве Донецької області, м.Старобільськ Луганської області. Після демобілізації працював за кордоном. Коли ж 24 лютого 2022 року росія розпочала повномасштабне вторгнення, одразу пішов у військкомат, і вже з 10 березня 2022 року у складі 95-ї десантно-штурмової бригади захищав Україну.

Євгенія пам’ятатимуть не лише як патріота й вірного Захисника, а й добру, працьовиту та товариську людину, який зробив за своє життя багато добрих справ, користувався повагою серед друзів, знайомих, усіх, хто хоч раз зустрічався на його життєвій дорозі.

У загиблого Захисника залишилася старенька матір, брат та сестра, яких він дуже любив.

48-річний старший солдат Олег Бешта загинув під час виконання бойового завдання 25 березня 2023 року в районі населеного пункту Григорівка Бахмутського району Донецької області.

Олег народився та все життя провів у с.Глинки, працював механіком на державному підприємстві дослідне господарство «Білокриницьке». Колеги називали його людиною із «золотими руками», так майстерно він працював з металом та ремонтував техніку. У 2014 році був мобілізований у ЗСУ, де теж неабияк згодилися працьовиті та вмілі руки Олега. З початком повномасштабного вторгнення, Олег Бешта без вагань поповнив лави Збройних Сил України, ніс бойову службу на Чернігівщині, Луганщині, Донеччині. Бахмутський район став останнім місцем служби загиблого Захисника.

Добрий, спокійний, працьовитий – таким назавжди залишиться Олег Бешта для друзів, колег, військових побратимів.

В загиблого Захисника залишилася старенька матір та молодший брат, який також боронить нашу землю від ворога у ЗСУ.

Висловлюємо щирі співчуття рідним, близьким, друзям, військовим побратимам загиблих Героїв Олега Бешти та Євгенія Стельмащука.

Співчуття Острозькій та Білокриницькій громадам, які втратили справжніх патріотів та вірних Захисників.


Голова Рівненської районної державної адміністрації - начальник Рівненської районної військової адміністрації Олександр Коваль.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux