5 та 6 серпня в Рівненському районі проводжали останньою земною дорогою трьох Захисників – Сергія Вольєва, Михайла Боровця та Олександра Лиса
опубліковано 07 серпня 2023 року о 11:47

5 та 6 серпня в Рівненському районі проводжали останньою земною дорогою трьох Захисників – Сергія Вольєва зі Здолбунова, Михайла Боровця із с.Новий Моквин Березнівської громади та Олександра Лиса із с.Дермань Перша Мізоцької громади.

30-річний молодший сержант Сергій Вольєв загинув 1 серпня 2023 року під час виконання бойового завдання у Сватівському районі Луганської області.

Сергій був родом з м.Хмельницьк, там він виріс, навчався у школі, закінчив Хмельницький кооперативний коледж за спеціальністю «Товарознавство та комерційна діяльність», працював торговим представником. Створив сім’ю та виховував із дружиною сина. Молода сім’я планувала відкрити власну справу, але все змінила війна. Після повномасштабного вторгнення Сергій евакуював дружину із сином у Польщу, де народився другий син. Згодом дружина Юлія з дітьми повернулася в Україну та оселилася у батьків на Здолбунівщині.

Сергія призвали до Збройних Сил України 23 лютого 2023 року. Він пройшов базовий бойовий курс в Естонії, також навчався і в Україні, після закінчення якого у складі 68-ї окремої єгерської бригади ім. Олекси Довбуша відбув на Донецький напрямок. Згодом його підрозділ захищав Україну на Луганщині.

Ще 30 липня воїн попередив рідних про те, що декілька днів не буде на зв’язку. А 1 серпня у Сергія був останній бій…

Сергій Вольєв посмертно нагороджений відзнакою «Хрест воїна-єгеря» І ступеня.

5 серпня Березнівщина на колінах зустрічала тіло загиблого Захисника.

Під час виконання військового обов’язку із захисту Батьківщини від ворожої кулі загинув військовослужбовець Михайло Боровець, 1970 року народження.

Воїн три роки захищав Батьківщину під час АТО. З квітня 2022 року стрілець-зенітник боронив рідну землю у лавах Збройних Сил України.

Церемонія прощання розпочалася у родинному будинку в с.Новий Моквин, в якому проживав Михайло. Чин поховання продовжили у місцевому Кирило-Мефодіївському храмі, де священнослужителі та присутні земляки помолилися за упокій душі воїна, який віддав життя за майбутнє нашої держави. Поховали Героя на кладовищі у селі Моквин зі всіма військовими почестями під залпи останнього салюту…

6 серпня Мізоцька громада провела в останню путь військовослужбовця - жителя села Дермань Перша Олександра Лиса. З початку повномасштабного вторгнення Олександр став на захист Батьківщини. Служив у м.Здолбунів, а майже рік тому його призвали до лав 14- ї окремої механізованої бригади імені Романа Великого. 2 серпня 2023 року життя воїна обірвалося. Вдовою залишилася молода дружина, без сина залишилися батьки, без брата - сестра. Олександр був дуже доброю, спокійною та приємною у спілкуванні людиною.Таким Захисника України запам’ятають рідні, друзі та військові побратими, усі, хто знав Олександра.

Глибоко сумуємо та розділяємо горе з родинами загиблих Героїв!

Вічна пам'ять та шана військовослужбовцям Збройних Сил України Олександру Лису, Михайлу Боровцю та Сергію Вольєву.

Співчуття громадам, які втратили справжніх патріотів та вірних Захисників.

Голова Рівненської районної державної адміністрації - начальник Рівненської районної військової адміністрації Олександр Коваль


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux