5 лютого в Рівненському районі попрощалися із загиблими Захисниками України
опубліковано 06 лютого 2023 року о 12:30

       У неділю, 5 лютого, Здолбунівська громада в глибокій жалобі віддала останню шану земляку, Захиснику України, старшому лейтенанту Володимиру Галаху.

Володимир зростав у дружній родині, завжди мав гарні стосунки з батьками. Навчався у Здолбунівській міській школі № 6. Ще з дитинства мріяв бути хірургом, тож після закінчення школи вступив у Вінницький національний медичний університет. Був здібним студентом. Завершивши навчання, працював лікарем-урологом у Рівненській міській поліклініці № 3. Колеги поважали Володимира за професійність, відданість справі, доброзичливе, щире ставлення до людей.

Але йому боліла й доля України. Тож після початку війни на Сході України у 2014-му пішов воювати. Ніс службу в одній із найгарячіших точок АТО – поблизу м.Артемівськ (нині Бахмут) на Донеччині.

Після повномасштабного вторгнення Володимир тричі ходив у військкомат, проте його повертали, мобілізували лише 12 вересня 2022 року.

1 лютого 2023 року близькі отримали повідомлення про те, що 31 січня старший лейтенант Володимир Галах помер у лікувальному закладі Запоріжжя. Йому було лише 34 роки. Без батька залишилося троє донечок.



        Цього ж дня Костопільська громада попрощалася з костопільчанином Владиславом Фаліковським, який народився 14 липня 2001 року.

Владислав навчався в Костопільській ЗОШ № 4, потім – у Костопільському технологічному коледжі. Захоплювався спортом.

Після закінчення школи проходив строкову службу в Національній гвардії України. Владислав був дуже доброю людиною, старався всім допомогти. Мав особисті плани на майбутнє, мріяв одружитися з коханою дівчиною.

Однак його життя обірвалося в 21 рік. 30 січня 2023 року поблизу населеного пункту Новоданилівка Запорізької області Владислав загинув, рятуючи пораненого побратима під час масованого обстрілу.


      Війна нещадна. Ми знову втрачаємо найкращих, розуміючи, наскільки висока ціна нашої свободи.

Вклоняємося батькам, які виховали Героїв, співчуваємо рідним, близьким, друзям, військовим побратимам.


Вічна пам’ять воїнам Володимиру, Владиславу.

Вічна слава, честь і шана військовослужбовцям Володимиру Галаху, Владиславу Фаліковському, які віддали життя за Україну, за світле майбутнє своєї країни.


Голова Рівненської районної державної адміністрації – начальник Рівненської районної військової адміністрації Олександр Коваль


(в публікації використано інформаційні матеріали Здолбунівської, Костопільської міських рад)

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux