4 вересня у Рівненському районі прощалися із воїнами, що віддали своє життя за Україну – Володимиром Зубчиком та Юрієм Герасімчуком
опубліковано 04 вересня 2023 року о 17:11

4 вересня у Рівненському районі прощалися із воїнами, що віддали своє життя за Україну – Володимиром Зубчиком з Березнівської громади та Юрієм Герасімчуком із Бабинської громади.

Сьогодні Березнівська громада з глибоким сумом та жалем провела в останню путь Героя, захисника України Володимира Зубчика, 1970 року народження. Володимир народився і проживав у селі Прислуч Березнівської громади і назавжди залишиться у пам’яті всіх, хто його знав, порядною та доброю людиною. Він був трудолюбивим та добрим господарем.

Військову службу у Збройних Силах України Захисник ніс з 04 квітня 2022 року.

Старший навідник реактивної артилерійської батареї загинув під час виконання бойового завдання з виявлення та знищення сил противника неподалік населеного пункту Калинове Куп’янського району Харківської області.

Воїн, відданий присязі на вірність українському народу, мужньо виконавши військовий обов'язок, віддав своє життя в бою за Україну, її свободу і незалежність.

Вчора захисник повернувся додому назавжди, «на щиті»… Устелений квітами шлях, схилені у скорботі голови – жителі населених пунктів, якими лягла дорога траурного кортежу, з надзвичайною шаною зустрічали Героя.

Поховальна процесія із загиблим захисником розпочалась сьогодні у його сімейному будинку. Попрощатись з ним прийшли рідні, друзі, близькі, військові, представники місцевої влади та жителі громади.

Згодом поховальний кортеж попрямував скорботною ходою рідними сільськими вулицями до церкви Різдва Пресвятої Богородиці села Прислуч, де відбулась заупокійна служба.

Поховали Володимира Зубчика на місцевому сільському кладовищі зі всіма військовими почестями. Під виконання Державного Гімну України та салютний залп тіло Героя віддали землі. Рідним вручили Державний Прапор України.

У захисника залишилися мама, дружина, троє дочок, неповнолітній син.


4 вересня зі сльозами на очах, скорботою та болем від непоправної втрати у Бабинській громаді провели в останню путь молодого воïна Юрія Герасімчука.

30-річний солдат Юрій Герасімчук загинув 19 серпня 2023 року під час виконання бойового завдання по виявленню та знищенню сил противника неподалік населеного пункту Петропавлівка Куп’янського району Харківській області.

В загиблого Захисника не було дружини, батьків, лишилися брати, один з яких мужньо боронить нашу Вітчизну від окупантів та обо’вязково помститься за молодшого брата.

Вічна пам'ять та шана загиблим військовослужбовцям! Глибокі та щирі співчуття рідним! Співчуття громадам, які втратили справжніх патріотів та вірних Захисників.

Голова Рівненської районної державної адміністрації - начальник Рівненської районної військової адміністрації Олександр Коваль.


В публікації використані матеріали Березнівської міської та Бабинської сільської рад


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux