37 FPV-дронів придбали у Рівненському районі для військових ЗСУ
опубліковано 19 січня 2024 року о 16:00

Другий рік поспіль триває кровопролитна війна, яка ні на день не дає перепочити ані військовим, ані цивільному населенню. Щоб допомогти нашим захисникам, у громадах Рівненського району продовжують збирати кошти та купувати FPV-дрони.

Так, нещодавно відділ освіти, сім’ї, молоді, спорту, культури та туризму Білокриницької сільської ради спільно з трудовими колективами культосвітніх закладів громади зібрали 144 000 гривень на 8 FPV-дронів. Один із дронів придбали за кошти, що наколядували діти загиблого Героя Івана Опанасюка – Артем та Аліна. Ще один дрон придбала родина загиблого Героя Миколи Сапальчука.

Загалом 10 дронів на честь 10 воїнів, мешканців Білокриницької громади, які віддали життя за Україну.

Корецька громада також долучилася до цієї корисної справи. Тож, 1 дрон закупили рятувальники 15 ДПРЧ 7 ДПРЗ. Ще 1 дрон профінансували трудові колективи Корецького районного суду Рівненської області, Корецького відділу Рівненської філії Рівненського ОЦЗ та народний аматорський ансамбль української пісні «Серпанок» КЗ «Корецький центр культурних послуг» (кошти зібрані під час Різдвяної коляди). 1 дрон від молоді Корця та небайдужих жителів громади, які взяли участь у благодійному зборі.

На Різдвяні свята волонтери із с. Карпилівка Городоцької громади спільно з БФ «Відповідальні Українці» наколядували та нащедрували 104 000 грн на 6 FPV-дронів.

«Пташки» будуть передані Рівненському розвідувальному батальйону.

2 FPV-дрони для армії придбали у Гощанській громаді. Зокрема, народний аматорський хор "Чорнобривці" спільно із КЗ "Центр культурних послуг" Гощанської селищної ради придбали іменний дрон для підтримку Збройних Сил України.

2 FPV-дрони вирушили на фронт від релігійної громади ПЦУ села Старожуків Зорянської сільської ради.

1 іменний дрон від прихожан Свято-Духівського храму Православної Церкви України села Франівка Гощанської громади допомагатиме звільняти нашу землю від ворога.

6 іменних дронів від Парафіяльної громади ПЦУ села Грабів Зорянської сільскої ради та 3 Різдвяні дрони від парафіян Свято-Миколаївської церкви с. Корнин Корнинської сільської ради підсилять боєздатність Збройних Сил України. 

На фронт поїхав Різдвяний дрон від закладу дошкільної освіти «Усмішка» м.Здолбунів. Ще 1 іменний дрон від Здолбунівського ліцею № 2.

1 FPV- дрон від Новожуківського ліцею Зорянської сільскої ради.

2 іменних дрони від працівників КЗ «Центр культури і дозвілля» Бабинської сільської ради.

Великоомелянська сільська рада також долучилася до марафону "Різдвяні дрони" та проєкту "Іменний дрон для армії" та придбала 2 дрони-присвяти зниклим безвісти Героям - Миколі Чичуку та Миколі Баші.

У рамках співпраці з БФ "Відповідальні Українці" Великоомелянська територіальна громада вже передала 8 дронів на честь Героїв-Захисників.

Загальна кількість - 37 FPV-дронів, проте ця цифра не є сталою, адже щодня мешканці району долучаються до важливої справи звільнення нашої Батьківщини від окупантів.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux