30 вересня, 2 жовтня громадськість назавжди попрощалася із Захисниками України
опубліковано 02 жовтня 2023 року о 17:33

          30 вересня Здолбунівська громада з належною шаною попрощалася із Захисником України Максимом Боголуцьким, який віддав своє життя, захищаючи Україну.

Максим народився у Здолбунові, зростав разом зі старшим братом. Дев’ятирічку закінчив у Здолбунівській ЗОШ № 6, згодом здобув професію механіка у Рівненському автотранспортному фаховому коледжі. Потому навчався в НУВГП на спеціальності «Інженер-механік».

Одружився з коханою, в сім’ї народилося двоє дівчаток. Працював, проводив час із доньками, писав вірші для дружини. Перед вторгненням рф в Україну працював водієм-далекобійником, їздив за кордон.

Після 24 лютого 2022 року Максим до літа волонтерив – возив продукти з-за кордону. Але згодом, у липні 2022 року, пішов воювати.

Майже одразу потрапив на навчання у Велику Британію, згодом – у Словаччину. Коли повернувся, служив на півночі, навесні 2023 року вирушив на Дніпропетровщину, а згодом – на Запоріжжя.

Побратими кажуть, що Максим був справедливим. Вмів по-чесному всіх розсудити та владнати суперечки. Довго не міг отримати відпустку, тож омріяний старшою донькою подарунок – собаку передав своїм братом.

23 вересня військовий попередив дружину, що йде на завдання, тому зв’язку не буде. А 26 вересня 2023 року Максим Боголуцький загинув поблизу населеного пункту Вербове Запорізької області. Його тіло забрав побратим.


Максимові Боголуцькому було 32 роки.


      30 вересня у Корці провели в останню путь Героя-Захисника України Олександра Багінського, 1985 року народження. Воїн віддав своє життя 27 вересня на Луганщині, внаслідок ворожих дій із боку окупантів.

Олександр проживав у м.Корець, родом із Миколаївщини.

Олександр ще міг би жити і жити, радіти сім’ї, виховувати дітей, будувати плани на майбутнє, однак він як справжній чоловік, коли ворог прийшов на рідну українську землю, взяв до рук зброю і пішов захищати кожного з нас. І захищав до останнього подиху, віддавши своє життя.

Поховали Воїна на кладовищі біля Сергіївської церкви з військовими почестями.

Йому назавжди залишиться 38.


         30 вересня Олександрійська громада провела останньою земною дорогою свого Захисника Андрія Сторожука, 1987 року народження. Чоловік проживав у селі Забороль. Після вступу до лав Збройних Сил України Герой служив командиром зенітно-ракетного відділення. Андрій Сторожук із честю виконував військовий обов’язок перед державою та Українським народом.

Земний шлях Героя закінчився 26 вересня 2023 року, він помер у військово-медичному клінічному центрі Північного регіону міста Харків внаслідок вибухової травми.

Поховали Андрія Сторожука на сільському кладовищі в селі Забороль.


        2 жовтня в Дядьковицькій громаді назавжди гідно попрощалися з військовослужбовцем Романом Боровцем.

Бойовий медик піхотного взводу піхотної роти піхотного батальйону, молодший сержант Роман Боровець загинув ще 7 жовтня 2022 року під час артилерійського обстрілу поблизу населеного пункту Нова Кам’янка Бериславського району Херсонської області.


Воїну Роману – назавжди 29.

Усміхнений, щирий, скромний, але надзвичайно добрий, який щомиті готовий допомогти, підтримати, зробити неможливе – таким навік залишиться в пам’яті людей Роман Боровець.

Герой Роман показав приклад справжнього патріота, приклад хоробрості і відваги, він чесно і до кінця виконував свій обов’язок Воїна і громадянина, віддавши своє безцінне життя за вільне майбутнє держави Україна.


Поховали Героя на території кладовища села Плоска.


        2 жовтня Острозька громада Рівненської області та Нетішинська громада Хмельницької області в скорботі попрощалися із Воїном-Захисником, солдатом-вогнеметником вогнеметного взводу роти радіаційного, хімічного, біологічного захисту військової частини Олександром Літвіненком. Військовий загинув 23 вересня під час виконання бойового завдання, внаслідок мінометного обстрілу в районі населеного пункту Бахмут Бахмутського району Донецької області.

Хоробрий Воїн боронив рідну землю від російських окупантів, відстоював незалежність України та до останнього подиху вірив у Перемогу. Нездійсненними залишилися його мрії про майбутнє, про особисте щастя.


Церемонія поховання Олександра Літвіненка відбулася в місті Нетішин.


Висловлюємо наші щирі співчуття сім’ям, родинам, близьким людям, землякам, друзям, бойовим побратимам, розділяємо з вами надважкий біль від непоправної втрати.


Вічна світла пам’ять Воїнам.


Вічна слава, честь і шана військовослужбовцям Збройних Сил України Максиму Боголуцькому, Олександру Багінському, Андрію Сторожуку, Роману Боровцю, Олександру Літвіненку!


Пам’ять про наших мужніх Захисників, які віддали життя за Україну, житиме у віках!


Голова Рівненської районної державної адміністрації – начальник Рівненської районної військової адміністрації Олександр Коваль


(у публікації використано інформаційні матеріали Здолбунівської, Корецької міських рад, Олександрійської, Дядьковицької сільських рад, Острозької міської ради та виконавчого комітету Нетішинської міської ради)


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux