30 листопада 2023 року у Рівненському районі попрощалися з чотирма воїнами
опубліковано 30 листопада 2023 року о 17:17

Сьогодні, 30 листопада 2023 року, у Рівненському районі попрощалися з чотирма воїнами, які загинули на фронті боронячи нашу свободу та захищаючи нас від окупантів – Василем Шляховчуком з Острозької громади, Дмитром Усенком з Клеванської громади, Сергієм Біликом з Бугринської громади та Ігорем Гмитром з Рівного.


Василь Шляховчук народився 16 серпня 1976 року в селі Колесники колишнього Гощанського району. Після закінчення 9 класів здобув середню професійну освіту за спеціальністю столяр, потім служив строкову службу у лавах ЗСУ. Пізніше працював на різних підприємствах та організаціях області.

У 2015 році Василь був мобілізований до ЗСУ для участі в АТО. Службу проходи в у 36 ОБМП, потім у 128 ОГШБР. На 24 лютого 2022 року Василь зустрів пряме збройне протистояння з ворогом в 14 ОМБР в званні старший солдат.

Загинув Захисник 24 листопада 2023 року під час виконання бойового завдання, внаслідок ворожого обстрілу в Харківської області. Герою назавжди залишилося 47 років. Спокійний, врівноважений, готовий прийти на допомогу, люблячий син і батько, хороший брат, відважний воїн, саме таким його навічно запам’ятають рідні, близькі, побратими та знайомі.

В Героя залишилися: сини Микола, Юрій та дочка Юлія, старенька мати та сестра.


В морозний день майдан Незалежності міста Рівного знову окропили сльози рідних та близьких полеглого Захисника - Ігоря Гмитра.

Надзвичайно спокійний, тихий Ігор мужньо боронив нашу країну від рашистів. Мужньо проходив усі випробування, бо знав, що його чекають вдома, але рідним не судилося побачити та обійняти тата та чоловіка. Сьогодні Герой повернувся додому на вічний спокій.

53-річний сержант Ігор Гмитро загинув 25 листопада 2023 року внаслідок підриву під час виконання бойового завдання на Харківщині.


В жалобі сьогодні й Бугринська громада, адже у бою за Україну загинув мешканець села Башине, старший солдат Сергій Білик. Воїн мужньо ніс військову службу з 07 березня 2022 року.

Сергій народився 05 серпня 1986 року в селі Бугрин, проживав в селі Башине, навчався у Бугринському ліцеї, закінчив Рівненський автотранспортний технікум за спеціальністю механік по ремонту автомобілів. Працював авторемонтником, водієм у фірмі «Авто-ТОП».

Разом з дружиною Наталією виховував доньку та сина. Добрий, хоробрий, рішучий, принциповий, впевнений в своїх діях, завжди тільки вперед – він був душею та підтримкою для всіх, хто його знав, ніколи не відмовляв у допомозі людям. Сергій говорив: «Я воюю за свою сім’ю, державу, я не хочу, щоб мої діти знали, що таке війна». Та, на жаль, війна відібрала Сергія у сім’ї. Загинув Герой 20 липня 2023 року у віці 36 років на Донеччині.

Не дочекалась сина мама, чоловіка – дружина. Залишились без батька двоє діток.


Останнього осіннього дня 2023 року Клеванська громада прощалася із 20-річним воїном Дмитром Усенком, який віддав за Україну найцінніше – своє життя. Молодий воїн, помічник гранатометника батальйону оперативного призначення, житель селища Клевань загинув 26 листопада 2023 року в бою за Україну, її свободу і незалежність, внаслідок ворожого обстрілу на Запоріжжі.

Захисник отримав у бою поранення несумісне з життям, проте його подвиг та відданість Україні назавжди залишаться у пам'яті вдячних поколінь.


Самовіддані, мужні, щирі, жертовні Герої-Захисники віддали своє життя, щоб держава Україна мала мирне, щасливе майбутнє.


Схиляємо голови в скорботі та співчутті, розділяємо з рідними, близькими людьми, земляками, друзями, військовими побратимами надважкий біль, горе від непоправної втрати.


Вічна світла пам’ять Воїнам.


Слава, вічна честь і шана військовослужбовцям Збройних Сил України!


Пам’ять про Героїв-Захисників України житиме у віках! Вони вписали свої імена в історію нашої держави. Проте, на жаль, посмертно.


Голова Рівненської районної державної адміністрації – начальник Рівненської районної військової адміністрації Олександр Коваль



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux