3 квітня у Рівненському районі останньою земною дорогою провели двох Захисників України – Віталія Журавля та Віталія Дурненка
опубліковано 03 квітня 2023 року о 17:06

3 квітня у Рівненському районі останньою земною дорогою провели двох Захисників України – Віталія Журавля із м.Костопіль та Віталія Дурненка із с.Франівка Гощанської громади.

Сьогодні Костопільська громада попрощалася із 47-річним молодшим сержантом Віталієм Журавлем, який раптово помер через набряк головного мозку.

27 березня Віталій був направлений на консультацію та додаткове обстеження до військового шпиталю у м.Житомир, а 30 березня життя Героя обірвалося. Віталій Журавель тривалий період часу лікувався та проходив реабілітацію після поранення.

Народився Герой 13 травня 1975 року в місті Костопіль. Закінчив місцеву ЗОШ №1, працював майстром широкого профілю, виготовляв вироби з дерева.

Із першого дня повномасштабного вторгнення росії в Україну приєднався до лав ЗСУ, служив старшим бойовим медиком. Віталій разом із побратимами мужньо відстоював кожний клаптик української землі, був учасником АТО.

Сьогодні також Гощанська громада попрощалась із військовослужбовцем Віталієм Дурненком.

Віталій народився 23 січня 1976 року в Автономній Республіці Крим. Ще у дошкільному віці доля привела Віталія на Гощанщину, де він навчався у Гощанській школі. Після закінчення 8 класу працював на цегельному заводі, а згодом опанував фах коваля, працював також на будівництві.

У 2014 році підписав контракт на проходження військової служби та перебував у зоні проведення АТО на Донеччині та Луганщині.

9 березня 2022 року пішов добровольцем на війну, поповнив ряди ЗСУ. Служив у званні сержанта. Був товариським, мав багато друзів.

Віталій Вікторович Дурненко помер 28 березня 2023 року під час виконання службових обов’язків. Йому було 47 років. У померлого залишилися донька Сніжана та онучка Полінка.

Глибоко сумуємо та розділяємо горе з родинами загиблих Героїв!

Вічна пам'ять та шана військовослужбовцям Віталію Журавлю та Віталію Дурненку.

Співчуття громадам, які втратили справжніх патріотів та вірних захисників.

Голова Рівненської районної державної адміністрації - начальник Рівненської районної військової адміністрації Олександр Коваль.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux