29 - 30 липня останньою земною дорогою у Рівненському районі провели одразу шістьох загиблих Героїв
опубліковано 31 липня 2023 року о 16:16

29 - 30 липня останньою земною дорогою у Рівненському районі провели одразу шістьох загиблих Героїв - Миколу Бобика у Малинській та Костопільській громадах, Миколу Сеника в м.Костопіль, Юрія Висоцького та Андрія Пісклова у м.Рівне, Миколу Дуця у м.Березне та Дениса Кирилова в Олександрійській громаді.

Микола Бобик народився у с.Бронне, закінчив Клеванське професійно-технічне училище. Згодом переїхав жити в Костопіль. Працював у ТОВ «Українські Лісопильні» та на будівництві. 20 грудня 2022 року захисника мобілізували. Він був такелажником евакуаційного відділення. Служив разом зі своїм сином в одній бригаді. Серце 55-річного солдата зупинилося 16 липня у Дніпропетровській обласній клінічній лікарні ім. Мечникова. Поховали Героя у селі Малинськ.

Микола Сеник народився у м.Костопіль. Після закінчення школи навчався у Рівненському педагогічному інституті. Працював учителем фізики, математики та історії у Пеньківській гімназії та гімназії ім. Т.Г.Шевченка у м.Костополі. Згодом займався підприємницькою діяльністю. На початку повномасштабного вторгнення Микола повернувся з-за кордону. У березні Захисник пішов добровольцем боронити Україну. Микола був сержантом взводу, командиром відділення управління механізованого батальйону. 23 липня 59-річний Герой загинув внаслідок штурмових дій російської армії поблизу населеного пункту Невське Луганської області.

29 липня у Рівному попрощалися із Андрієм Піскловим. Родина Захисника переїхала в Рівне у березні минулого року. Через повномасштабне вторгнення рф вони вже вдруге змушені були змінити своє місце проживання, залишивши рідний дім. У Рівному Андрій відразу став на військовий облік і вже через десять днів пішов боронити рідну землю. За освітою він був помічником водія тепловоза. Добрий і щирий, був опорою та підтримкою для рідних. Ще 8 липня старший солдат спілкувався з рідними, а згодом повідомили, що Андрій загинув внаслідок штурмових дій з боку противника біля Авдіївки Донецької області. Героєві назавжди залишиться 29…

30 липня у м.Рівне знову прощалися із загиблим Героєм - Юрієм Висоцьким. Корінний рівнянин, він навчався в 12 школі та закінчив її зі срібною медаллю. Далі вступив до Київського національного університету імені Тараса Шевченка за спеціальністю юрист. Диплом магістра Юрій отримав в Острозькій академії. Після завершення навчання працював за фахом у Рівненському міському центрі з надання безоплатної правової допомоги.

16 березня Юрій отримав повістку, далі - полігон. Упродовж двох місяців навчався в академії Сухопутних військ у Львові, а потім - Донецький напрямок. Загинув під час виконання бойового завдання в населеному пункті Нью-Йорк Бахмутського району Донецької області.

30 липня м.Березне востаннє проводжало померлого 40-річного військового медика Миколу Дуця.

Старший інструктор медичного пункту загону спеціальних операцій став на захист рідної землі у липні 2022 року. Помер Микола 27 липня 2023 року на військовій службі.

Ще з шкільних років був людиною з активною життєвою позицією. До 24 лютого 2022 року працював за кордоном. Після повномасштабного вторгнення російського агресора повернувся додому та влітку минулого року поповнив лави Збройних Сил України. Під час бойових дій отримав осколкове поранення та контузію. Після перенесеної хірургічної операції та короткої реабілітації повернувся у військову частину до побратимів. На жаль, смерть підступно обірвала життя українського воїна.

36-річний солдат Денис Кирилов загинув внаслідок мінометного обстрілу позицій з боку противника у районі населеного пункту Ямпіль Донецької області, отримавши вогнепальне поранення несумісне з життям.

Народився Денис та проживав у с.Нова Любомирка. Навчався в Олександрійському та Новолюбомирському ліцеях, після закінчення яких одразу став працювати, був надзвичайно відповідальним, працьовитим та доброзичливим. Коли у с.Нова Любомирка розпочалося будівництво храму, то Денис допомагав та докладав багато зусиль під час зведення церкви. 6 березня 2023 року був мобілізований до лав Збройних Сил України. Попереду у воїна було все життя, проте війна не дала можливості ані створити власну сім’ю, ані працювати на рідній землі…

Світла і вічна пам'ять загиблим Героям!

Глибокі та щирі співчуття рідним! Співчуття громадам, які втратили справжніх патріотів та вірних Захисників.

Голова Рівненської районної державної адміністрації - начальник Рівненської районної військової адміністрації Олександр Коваль.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux