29 - 30 квітня в Рівненському районі прощалися одразу з чотирма Захисниками, які віддали життя за майбутнє України
опубліковано 01 травня 2023 року о 16:08

29 - 30 квітня в Рівненському районі прощалися одразу з чотирма Захисниками, які віддали життя за майбутнє України, її волю та незалежність - в суботу з Андрієм Продаєм у Костопільській громаді, Олександром Циганчуком у Малолюбашанській громаді, Сергієм Іщуком у Зорянській громаді, в неділю з Андрієм Мізерою з м.Острог.

Субота 29 квітня була скорботним днем для жителів Костопільської громади. Андрій Продай загинув 17 квітня 2023 року під час бойових дій на Донеччині. Військовослужбовець був старшим солдатом єгерського батальйону. Віддати шану оборонцю прийшли рідні, військові, друзі, представники влади та жителі громади. Чин похорону відбувся у соборі святих апостолів Петра та Павла. Після завершення, Героя провели пішою ходою до Майдану Шевченка, а поховали Захисника на «Новому» кладовищі поруч із іншими воїнами Небесного легіону.

26 квітня від отриманих бойових поранень під час штурмових дій з боку військових формувань російської федерації, пішов у вічність житель с.Тихе Малолюбашанської громади, 43-річний командир кулеметного відділення, молодший сержант Олександр Циганчук. В Олександра залишилася дружина Ірина та двоє синів: 21-річний Андрій та 17-річний Денис. Прощалися з загиблим навколішки зі сльозами на очах, зі скорботою та болем від непоправної втрати.

17 квітня поблизу населеного пункту Кремінна Сєвєродонецького району Луганської області загинув 37-річний військовослужбовець з села Зоря Сергій Іщук. Сергій служив гранатометником десантно-штурмового відділення десантно-штурмового взводу десантно-штурмової роти десантно-штурмового батальйону.

Призваний на військову службу 11 січня 2023 року, вірний присязі на вірність Українському народу, мужньо виконував військовий обов’язок. У загиблого Героя залишилася згорьована матір, відчим, брати…

30 квітня, сотні жителів м.Острог зібралася, щоб вшанувати пам’ять та провести в останню земну дорогу загиблого Захисника Андрія Мізеру. «Андрій пішов на смерть, щоб ми з вами не бачили війни. Неможливо знайти слова, які зможуть зменшити величезне горе, яке спіткало сьогодні родину нашого Героя. Він загинув заради нашого спокою, заради України і миру, він віддав найцінніше - своє життя» - звернувся до присутніх під час прощання Острозький міський голова Юрій Ягодка. Без люблячого сина, брата, чоловіка та батька залишилася родина, без славного Героя — Україна.

Вічна пам'ять та шана загиблим військовослужбовцям! Сумуємо за Вами, наші Захисники, наші воїни світла і добра… Глибокі та щирі співчуття рідним! Співчуття громадам, які втратили справжніх патріотів та вірних Захисників.

Голова Рівненської районної державної адміністрації - начальник Рівненської районної військової адміністрації Олександр Коваль.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux