26 травня у Здовбицькій та Острозькій громадах прощалися із загиблими Захисниками - Сергієм Кулагіним та Андрієм Семеновичем
опубліковано 26 травня 2023 року о 15:56

26 травня Здовбицька громада в невимовній скорботі та жалобі, належно, «живим коридором» зустріла та провела останньою життєвою дорогою Захисника України – старшого сержанта Сергія Кулагіна.

Сергій народився 9 вересня 1976 року в далекій Читинській області росії в сім’ї Івана та Людмили Кулагіних. Дідусь по лінії мами був із України. Тому, коли маленькому Сергійкові виповнився 1 рік, родина переїхала жити в селище міського типу Наддніпрянське, що на Херсонщині. Закінчивши 10 класів місцевої середньої школи, Сергій вступив на навчання в професійно-технічне училище, де здобув професію зварювальника. Після закінчення училища був призваний на строкову службу, яку проходив в частині міста Острог. Тут і познайомився із своєю Валентиною. Після одруження молода сім’я проживала в селі Гільча Перша.

Подружжя виховувало двох донечок.

Завжди веселий та привітний, добрий та роботящий, Сергій був хорошим татом для своїх дівчаток, а для знайомих, друзів – душею компанії.

Діти росли, Сергій багато працював, був бригадиром у приватній фірмі з виготовлення та обробки гранітних виробів.

На роботі – надійний та сумлінний, користувався повагою у колег.

У 2014 році, з початком АТО, Герой був призваний захищати кордони Батьківщини.

Півтора року в Донецькій області Захисник боронив суверенітет та цілісність нашої Держави.

Після повернення додому знову влаштувався на роботу, доньки вийшли заміж, радів появі внучок Євгенії й Олександри, мріяв про щасливе майбутнє для них.

Та не судилося. З початком повномасштабної війни Сергій у перші дні вступив до лав територіальної оборони в селі Гільча, а 20 березня 2022 року був призваний у ЗСУ.

Спочатку перебував на навчанні в м.Яворів, потім у складі 65 окремої механізованої бригади направлений у населений пункт Гуляйполе Запорізької області.

Старший сержант Сергій Кулагін був мужнім та хоробрим воїном. Він неодноразово нагороджувався відзнаками за бойові заслуги перед Батьківщиною.

19 травня 2023 року в районі населеного пункту Червона Криниця Запорізької області, під час артилерійського обстрілу, старший сержант Сергій Кулагін загинув.

Відданий військовій присязі, Герой Сергій Кулагін до останнього подиху боронив рідну землю від окупантів. Він став прикладом мужності, героїзму для всіх, хто його знав.

У пам’яті рідних, друзів, знайомих Сергій назавжди залишиться світлим, чуйним, добрим та люблячим, надійним та порядним.

Поховали Героя на території кладовища села Гільча Перша.

26 травня Острозька та сусідня Нетішинська громади в скорботі – відбулося прощання із Захисником України Андрієм Семеновичем, 1980 року народження.

У мирному житті Андрій Семенович був викладачем Національного університету «Острозька академія», кандидатом історичних наук, доцентом. Він був людиною енциклопедичних знань.

Був «стіною» для своєї сім’ї.

У воєнний час служив на кордоні з Білоруссю, на Запорізькому напрямку, у Соледарі.

Водій кулеметного взводу стрілецької роти стрілецького батальйону Андрій Семенович загинув 11 лютого під час евакуації поранених у районі міста Бахмут.

Поховали Героя на території кладовища міста Нетішин Хмельницької області.

Наші Герої любили Україну, в час небезпеки пішли захищати свою державу і віддали найдорожче – своє життя за її свободу і незалежність, за її майбутнє, за майбутнє кожного з нас.

Співчуваємо родинам, близьким людям, друзям, бойовим побратимам, щиро розділяємо з вами горе від непоправної втрати.

Вічна світла пам’ять Воїнам Сергію, Андрію.

Вічна слава, честь і шана військовослужбовцям Збройних Сил України Сергію Кулагіну, Андрію Семеновичу!

Пам’ять про наших мужніх Захисників, які віддали життя за Україну, житиме у віках!

Голова Рівненської районної державної адміністрації – начальник Рівненської районної військової адміністрації Олександр Коваль


(у публікації використано інформаційні матеріали Здовбицької сільської ради, Острозької, Нетішинської міських рад)


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux