24 липня 2024 року у Рівненському районі провели в останню земну дорогу двох військовослужбовців
опубліковано 24 липня 2024 року о 16:28

24 липня 2024 року у Рівненському районі провели в останню земну дорогу двох військовослужбовців - Андрія Дятлика з Рівненської громади та Сергія Шуліма з Костопільської громади.

Андрій Дятлик народився 6 липня 1991 року в місті Рівне у багатодітній родині.

У 2004 році Андрій закінчив Рівненську дитячу музичну школу № 2 за спеціальністю «Кларнет», а в 2008 році успішно завершив навчання у ЗОШ № 10 м. Рівного.

Воїн мав також особливу пристрасть до друкарської справи, яка для нього була не просто роботою, а справжнім джерелом натхнення та самореалізації.

Прагнучи до знань і розвитку, Герой продовжив освіту за кордоном та з 2009 по 2010 рік навчався в Міжнародному університеті LCC (Литва) за спеціальністю «Іноземна філологія, англійська мова», що дало йому можливість не лише вдосконалити свої мовні навички, а й розширити світогляд та отримати міжнародний досвід. У 2011 році Андрій поглибив свої знання ще однієї іноземної мови, відвідуючи курси чеської мови при Карловому університеті в Празі (Чехія).

Із 2012 по 2019 рік навчався в Одеському національному медичному університеті за спеціальністю «Лікарська справа».

Під час російсько-української війни Андрій не міг залишатися осторонь: на початку літа 2014 року добровольцем приєднався до лав БПСМОП «Азов» і брав безпосередню участь у боях за Іловайськ, ризикуючи власним життям заради порятунку поранених побратимів і надання їм невідкладної медичної допомоги.

За відвагу, самовідданість і професіоналізм Воїн був нагороджений нагрудним знаком «Іловайськ – 2014».

Під час повномасштабного російського вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року Андрій знову став на захист Батьківщини, як військовий лікар він продовжував рятувати життя побратимів.

За це був удостоєний кількох почесних нагород, зокрема, нагрудним знаком «Знак пошани», медаллю «За вірну службу» III ступеня та медаллю «За військову службу Україні».

6 липня 2024 року, у свій 33-й день народження, Андрій отримав важкі поранення внаслідок ворожого обстрілу. Попри всі зусилля лікарів, які протягом 15 днів боролися за його життя 21 липня 2024 року серце старшого лейтенанта медичної служби Андрія Дятлика зупинилося.

Поховали Захисника на Алеї Героїв на кладовищі «Нове» у місті Рівне.

Сергій Шулім народився 14 серпня 1989 року у Костополі, навчався в школах №9 та №2, а далі вступив до будівельного коледжу.

У цивільному житті Захисник працював за кордоном, а також на підприємстві у Костополі.

У серпні минулого року приєднався до лав ЗСУ, був стрільцем-санітаром 3 піхотного відділення 3 піхотного взводу і 3 піхотної роти. Пройшов навчання за кордоном і отримав сертифікат бойового медика взводу.

На Донецькому напрямку Сергій отримав контузію, перебував два тижні в медзакладі, а потім повернувся на позиції, але стан воїна погіршився.

19 липня 2024 року серце Героя зупинилось у лікарні.

У військовослужбовця залишилися батьки, дружина та маленька донечка.

Поховали Воїна на кладовищі Нове у Костополі.

Висловлюємо щирі співчуття рідним, друзям та побратимам загиблих Героїв.

Низько схиляємо голови перед пам’яттю мужніх Захисників. Герої не вмирають!

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux