22 та 23 липня у Рівненському районі в останню дорогу провели одразу п'ятьох Захисників
опубліковано 24 липня 2023 року о 12:39

П’ятеро Герої провели в останню земну дорогу цими вихідними у Рівненському районі. Так, 22 липня прощалися із загиблими військовослужбовцями Юрієм Гаврилюком із Деражненської громади та Валентином Гримаком і Костянтином Гнітецьким з м.Рівне. А вже 23 липня вшанували добру пам'ять та з почестями провели Юрія Андрейка з м.Рівне та Андрія Трофимчука з м.Костопіль.

Житель села Дюксин, 46-річний солдат протитанкового взводу роти вогневої підтримки Юрій Гаврилюк загинув, захищаючи рідну землю, 16 липня 2023 року поблизу населеного пункту П'ятихатки Запорізької області. Юрій народився та виріс у селі Деражне. Захисник був призваний до лав Збройних Сил України у вересні 2022 року та боронив Вітчизну на найскладніших ділянках фронту. Юрій був хорошим чоловіком, братом, товаришем, надійним побратимом.

48-річний солдат Валентин Гримак загинув 16 липня 2023 року внаслідок мінометного обстрілу поблизу населеного пункту Ямпіль на Донеччині. Валентин був призваний на військову службу у березні 2023 року, а до того був у територіальній обороні, багато волонтерив. За проявлені лідерські якості, чітку патріотичну позицію, характер, безстрашність та відповідальність Валентина Гримака дуже поважали побратими, рекомендували до отримання звання сержанта. Він був чудовим організатором, якось навіть разом із побратимами склалися та купили для підрозділу автомобіль. Він був мотивований йти у бій, розумів, для чого він це робить. Гарний сім’янин, турботливий чоловік Валентин збудував для своєї сім’ї затишний будинок. Позитивним, веселим, компанійським та веселим - таким його завжди пам’ятатимуть рідні, дружина, донька, внучка, друзі та побратими.

Солдат телефоніст-зв’язківець 49-річний Костянтин Гнітецький героїчно загинув в районі населеного пункту Діброва Кремінського району Луганської області.

Корінний рівнянин, який все життя працював на розвиток культури рідного міста. Інженер-радіоелектронік за освітою, він стояв у витоків телебачення Рівненської області. Спочатку працював на MTV, яке згодом перетворилося на канал Рівне 1. Далі була робота на державному телебаченні, тепер – «Суспільне». Останнє місце роботи Костянтина - управління культури і туризму Рівненської обласної державної адміністрації. Він був надзвичайно творчою людиною, за плечима якого бузліч проєктів, людиною, яку знало та поважало все місто.

45-річний солдат-кулеметник Юрій Андрейко загинув 5 червня 2023 року, захищаючи Україну, в районі села Північне Донецької області.

Юрій Андрейко народився у Рівному, навчався у школі №23, згодом працював у будівельній галузі. У лютому цього року Юрій був призваний на військову службу, хоча до цього звертався у військкомат, щоб одразу з повномасштабним вторгненням стати до лав ЗСУ.

Найбільшою цінністю для Юрія були його рідні - дружина та син. "Він був найкращим у світі чоловіком та батьком. Якщо вдома потрібно було щось полагодити, Юра кликав сина: «Синулька, ходи подивишся, як це і це робити». Все робив для нього," – пригадує вдова Юрія Андрейка Олена.

Люблячим та ніжним батьком, хорошим та відданим чоловіком, дбайливим сином для матері, щирим братом для сестри і дядьком для племінника залишиться у пам’яті загиблий воїн Юрій Андрейко.

Старший сержант Андрій Трофимчук загинув 15 липня 2023 року на Донеччині виконуючи бойове завдання, повʼязане із захистом територіальної цілісності та держаного суверінітету України.

За мужність та відвагу захисник був нагороджений медаллю «За незламність духу».

Рідні та друзі назавжди запам’ятають Андрія добрим та істинно хоробрим. Він був щирою людиною, впевненим в собі та своїх діях.

Вічна пам'ять та шана загиблим військовослужбовцям! Глибокі та щирі співчуття рідним! Співчуття громадам, які втратили справжніх патріотів та вірних Захисників.

Голова Рівненської районної державної адміністрації - начальник Рівненської районної військової адміністрації Олександр Коваль.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux