22 грудня у Рівненському районі навіки попрощалися із шістьма військовослужбовцями, що віддали життя за Україну
опубліковано 22 грудня 2022 року о 17:19

22 грудня у Рівненському районі навіки попрощалися із шістьма військовослужбовцями, що віддали життя за Україну та майбутнє нас усіх – Ігорем Чмілем та Олександром Стахнюком із Березнівської громади, Дмитром Антоненком із с.Зоря, Сергій Клеїн з Гощанської громади, рівнянином Романом Дзедзелею та поляком Кшиштофом Тифелем.

Сьогодні на майдані Незалежності у Рівному провели в останню земну дорогу двох справжніх воїнів - 20-річного рівнянина Богдана Дзедзелю та 33-річного члена Інтернаціонального легіону територіальної оборони України Кшиштофа Тифеля. Богдан Дзедзеля загинув ще у березні поблизу м.Снігурівка Херсонської області і лише 22 грудня його тіло поховали на рідній землі. Воїн Інтернаціонального легіону територіальної оборони України Кшиштоф Тифель загинув під Бахмутом 4 грудня та знайшов свій останній спочинок у Рівному. Він прибув у це місто 26 квітня, навчав наших захисників тактиці ведення бою. І так полюбив Рівне, що заповів, аби у разі загибелі, його поховали саме тут.

18 грудня Березнівська громада втратила двох захисників – 28-річного Олександра Стахнюка, родом із Зірного та 45-річного Ігоря Чміля, родом з Березного.

Обидва воїни були бойовими медиками і загинули на Донеччині під час мінометних обстрілів. Олександр - поблизу населеного пункту Тоненьке Ясинуватського району, а Ігор - поблизу населеного пункту Берестове Бахмутського району. В Олександра залишилася мама, брат і сестра, дружина і чотирирічна донечка, в Ігоря – мама, брат, дружина і дві доньки дев’яти та п’ятнадцяти років.

20-річний Дмитро Антоненко у квітні був призваний на строкову військову службу, після закінчення якої підписав контракт для подальшої служби у лавах Збройних Сил України. Служив при окремій Президентській бригаді імені Гетьмана Богдана Хмельницького. Був нагороджений медалями Головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного «За взірцевість у військовій службі» ІІІ ступеня та «За заслуги перед Збройними Силами України».

Клеін Сергій народився в місті Артемівськ Донецької області. Згодом родина переїхала в Рівне, а в середині 90-х років молода сім'я оселилась в с. Майків Гощанської громади.

У вересні 2022 року Сергій Клеїн вступив до лав Збройних Сил України. Воював у складі 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого. Загинув 14 грудня під час виконання бойового завдання в районі села Лиман Перший Харківської області.

Вічна пам'ять та шана загиблим військовослужбовцям!

Співчуття Рівненській, Березнівській, Гощанській та Зорянській громадам, які втратили справжніх патріотів та вірних захисників.

Голова Рівненської районної державної адміністрації - начальник Рівненської районної військової адміністрації Олександр Коваль.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux