22 червня в Рівненському районі попрощалися із Захисниками України
опубліковано 22 червня 2023 року о 18:00

   22 червня жителі Рівненського району з належною людською шаною в останній раз попрощалися із Захисниками України Віктором Бондарем, Миколою Мельничуком, Віктором Суходольським, Павлом Трохимчуком, Олегом Шолудьком.


Гощанська громада живим коридором зустріла та провела останньою життєвою дорогою солдата Віктора Бондаря, 23 жовтня 1975 року народження, із села Малятин.


Після закінчення служби в армії Віктор певний час працював у місцевому колгоспі будівельником та в лісництві. У період 2014–2015 років Віктор Бондар був учасником АТО, звільняв українську землю від окупантів. 26 грудня 2022 року Віктор був мобілізований до лав Збройних Сил України, служив в окремому гірсько-штурмовому батальйоні. Разом із побратимами брав участь у багатьох переможних боях.


13 червня 2023 року в бою з окупантами поблизу населеного пункту Берестове Донецької області ворожа куля обірвала життя військовослужбовця.


У пам’яті всіх, хто знав Віктора, він залишиться добрим, щирим, вірним товаришем, працелюбним чоловіком, який завжди готовий був прийти на допомогу.


Поховали Героя на території нового кладовища села Малятин із усіма почестями під залпи почесної варти та звуки Державного Гімну України у виконанні військового оркестру.


Вдома Віктора Бондаря чекала родина.


У Шпанівській громаді попрощалися з Героєм Миколою Мельничуком, 22 січня 1981 року народження, який проживав у селі Великий Житин.


Військовослужбовець загинув поблизу селища міського типу Північне Бахмутського району Донецької області, під час виконання бойового завдання щодо захисту незалежності України.


Церемонія поховання Героя відбулася на території кладовища села Великий Житин.


У Миколи залишилася мама.


У Рівному громадськість попрощалася та провела останнім земним шляхом рівнянина Віктора Суходольського.


Відданий своїй країні, її народові, Воїн-блогер Віктор «Дідусік» Суходольський народився у селі Межиріч. Розпочинав працювати телемайстром, а згодом започаткував власну справу.

Усе своє життя він присвятив боротьбі за свободу нашої країни. Віктор брав активну участь у Помаранчевій революції, Революції Гідності, волонтерив, у 2014 році, на початку російської агресії на Сході нашої країни, пішов до війська.

Коли ж повернувся додому, зайнявся підприємницькою діяльністю. Проте, найбільше став відомий завдяки своєму каналу на Youtube. Назвав його «Дідусік. ТВ» на честь онука, а їх у нього троє.

Він говорив правду на своєму каналі, спілкувався з росіянами і розкривав їм правду про путінський режим, адже саме так, через відео, намагався передати свій настрій, бойовий та впевнений.

Віктор завжди був упевнений у своїх діях, завжди до всього підходив із логічним розрахунком, планував усе чітко і виважено.

Був націоналістом, завжди у вирі протестних подій, завжди активний, тримав руку на пульсі, був відкритим та відстоював свої ідеали. Він був жорстким, але люблячим водночас.


14 червня старшого солдата Віктора Суходольського нагородили медаллю «За хоробрість в бою», а вже 16 червня 2023 року 55-річний «Дідусік» загинув під час артилерійського обстрілу поблизу села П’ятихатки Запорізької області.


Поховали Віктора Суходольського на Алеї Героїв на території кладовища «Нове».


Батько та Герой із великої літери, Патріот та людина великої душі – саме таким залишиться навічно рівнянин Віктор Суходольський.


У день жалоби в Березнівській громаді віддали останню шану, попрощалися зі своїм Героєм, головним сержантом механізованого взводу механізованого батальйону окремої механізованої бригади Павлом Трохимчуком, 1968 року народження, із села Тишиця.


Військовий захищав Україну з березня 2023 року.

19 червня Герой загинув від ворожої кулі біля населеного пункту Кузьмине Луганської області.

Снайпер обірвав земний шлях люблячого чоловіка, дбайливого тата, хорошого господаря.


Поховали Павла Трохимчука на місцевому сільському кладовищі зі всіма військовими почестями, під виконання Державного Гімну України та салютний залп.

Рідним вручили Державний Прапор України.


Здовбицька громада назавжди попрощалася із земляком, Героєм-Захисником України Олегом Шолудьком, 9 березня 1982 року народження, із села Здовбиця.


У довоєнний час Олег працював, проходив строкову службу в армії, повернувшись із армії, одружився, в родині народилося двоє синочків. Був хорошим, дбайливим татом, піклувався про велику родину.

Вірний син своєї Батьківщини, вболівав за долю України. Тому, з початком повномасштабного вторгнення рф в Україну в жовтні 2022 року пішов добровольцем до лав ЗСУ, проходив службу при Здолбунівському військкоматі, потім у складі єгерської бригади був направлений у місто Вугледар Донецької області. З 25 березня 2023 року під ворожими кулями Герой захищав рідну землю від ворогів.

16 червня 2023 року родині Шолудьків сповістили про те, що внаслідок ворожого обстрілу, під час виконання бойового завдання, військовий Олег Шолудько загинув.


Поховали Героя на місцевому кладовищі в селі Здовбиця.


Родина втратила сина, брата, чоловіка, тата.


Рідні, друзі, односельці пам’ятатимуть Олега доброзичливим, щирим, товариським, чуйним, хорошим, дбайливим татом, який піклувався про свою велику родину.


Схиляємо голови в глибокій скорботі, сумуємо разом із родинами, близькими людьми, друзями, земляками, військовими побратимами.


Хай добрий, світлий спомин про Захисників назавжди залишиться в нашій пам’яті.


Вічна світла пам’ять Воїнам.


Вічна слава, шана і честь військовослужбовцям Збройних Сил України Віктору Бондарю, Миколі Мельничуку, Віктору Суходольському, Павлу Трохимчуку, Олегу Шолудьку!


Голова Рівненської районної державної адміністрації – начальник Рівненської районної військової адміністрації Олександр Коваль


(у публікації використано інформаційні матеріали Гощанської селищної ради, Шпанівської сільської ради, Рівненської, Березнівської міських рад, Здовбицької сільської ради)

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux