21 липня громади Рівненського району попрощалися із Захисниками України
опубліковано 21 липня 2023 року о 16:43

      21 липня Рівненська громада провела останньою земною дорогою молодого, але не по роках мужнього Захисника України Анатолія Власенка, 2004 року народження.


Анатолій народився в місті Добропілля Донецької області. Старший син у багатодітній протестантській родині. Випускник Добропільського НВК №1. Тихий, миролюбивий Анатолій закінчив музичну школу по класу фортепіано. Навчався в Харківській державній академії фізичної культури на тренера з греко-римської боротьби. Саме завдяки його спортивному хисту родина опинилася у Рівному – місті, де юнак зміг продовжити займатися спортом.


Захист рідних, свого народу і країни – це покликання, якому віддано служив Анатолій Власенко. Він чекав повноліття, щоб стати на захист рідної землі. У травні підписав контракт зі Збройними Силами України. Розумів, що попри всі християнські цінності, змушений буде взяти до рук зброю та боронити державу від окупантів.

На жаль, страшна війна забрала його від родини. Спокійний, добрий, палко віруючий, сильний воїн та християнин, 19-річний солдат Анатолій Власенко, на прізвисько Ток, прийняв смерть хоробрих під час виконання бойового завдання 14 липня 2023 року на півдні нашої країни.

Він до останнього вірив у Перемогу, за неї віддав життя.


Поховали молодого Героя на території кладовища «Нове».


21 липня Гощанська громада назавжди попрощалася із військовослужбовцем Петром Наумчуком, 1976 року народження.

Петро народився в смт Гоща. Згодом родина переїхала в Крим, де минуло його дитинство. Після закінчення школи навчався у професійно-технічному училищі № 21 м.Ялта, здобув професію столяра будівельного. Потім служив в армії. У 2013 році Петро з матір’ю переїхали на постійне місце проживання в село Симонів. Він не боявся труднощів, не боявся роботи. Працював у ДЗ ОВСТ «Агатівка» на посаді робітника комплексного обслуговування й ремонту будинків, столяром у ТОВ «Акріс-Агро».


30 травня 2023 року Петро Наумчук був призваний на військову службу по мобілізації, служив стрільцем-санітаром гірсько-штурмової роти.

Загинув військовий 18 липня під час мінометного обстрілу противника в районі села Берестове Бахмутського району Донецької області.


Хоробрий, відважний, рішучий, винахідливий, працьовитий, він був душею та підтримкою для всіх, хто його знав. Таким Петро назавжди залишиться у пам’яті рідних, бойових побратимів, друзів і знайомих.


Мужнього Захисника поховали з військовими почестями під звуки Державного Гімну України та військового салюту на кладовищі у селі Симонів.


Просимо рідних, близьких людей, друзів, земляків, військових побратимів Героїв прийняти наші щирі співчуття, сумуємо, розділяємо з вами горе від непоправної втрати.


Вічна світла пам’ять Воїнам, вічна слава, честь, шана військовослужбовцям Збройних Сил України Анатолію Власенку, Петру Наумчуку!


Хай добрий, світлий спомин про Героїв – Захисників України назавжди залишиться в нашій пам’яті.


Голова Рівненської районної державної адміністрації – начальник Рівненської районної військової адміністрації Олександр Коваль


(у публікації використано інформаційні матеріали Рівненської міської ради, Гощанської селищної ради)

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux