2 лютого у Рівненському районі прощалися із загиблими військовослужбовцями, які віддали життя за Україну
опубліковано 02 лютого 2023 року о 16:26

       2 лютого у Рівненському районі прощалися із загиблими військовослужбовцями, які віддали життя за Україну.

Сьогодні у Рівному в останню земну путь провели військовослужбовця Олександра Шияна. Олександр народився у Бердянську на Запоріжжі. Втім, доля привела його саме у Рівне, звідки родом дружина Героя. Вікторія Шиян говорить про свого Олександра з надзвичайною повагою та сумом, адже він був неймовірно добрим, чуйним, вірним, турботливим та люблячим чоловіком.

Рідні Олександра пригадують, що він був не тільки як старший брат, а й як наставник, друг, особистий захисник та борець за справедливість. Він завжди захищав свою сім’ю, був авторитетом, мужнім та серйозним. Тож, коли ворог прийшов на рідну землю, Сашко не зміг залишатися осторонь. Спершу подбав про дружину, аби була у безпеці, сам волонтерив, потім потрапив до сил територіальної оборони та врешті ЗСУ.

21-річний солдат Олександр Шиян загинув 17 січня у боях неподалік Бахмута на Донеччині.

2 лютого із загиблим земляком прощалися і в Костопільській громаді. Війна обірвала життя прекрасного сім’янина, люблячого батька п’ятирічної доньки – Олександра Скоцького. Олександр був призваний на службу наприкінці березня 2022 року. Відтоді служив у гірсько-штурмовій бригаді. З 7 жовтня 2022 року Герой вважався безвісти зникшим на Херсонщині біля населеного пункту Нова Кам'янка Нововоронцовського району. І лише сьогодні його тіло повернулося на рідну землю: з ним попрощалися у м.Костопіль та у рідному селі Космачів. Поховали Олександра на кладовищі с.Космачів Підлужненського старостинського округу.

Два дні поспіль відбувалися поховання в Острозькій громаді.

Так, 1 лютого у с.Плоске поховали загиблого військовослужбовця Олександра Мазурака. 33-річний солдат Олександр Мазурак загинув 26 січня внаслідок ворожого танкового обстрілу поблизу населеного пункту Білогорівка Бахмутського району Донецької області. Урочисте прощання із бійцем відбулося у м.Нетішин Хмельницької області, а поховали молодого Захисника поряд із могилою мами в селі Плоске. Олександрові б тільки жити, здійснити мрію про сімейне щастя, народжувати й виховувати дітей, творити добрі справи для людей, для своєї Батьківщини, але його життя обірвала війна.

2 лютого в Острозі прощалися із загиблим на Донеччині жителем села Бухарів Артемом Кулибчуком. Життя 34-річного бійця обірвалося в районі населеного пункту Миколаївка Друга Донецької області ще 7 жовтня. Він загинув внаслідок влучання протитанкового засобу. Лише сьогодні Герой повернувся на рідну землю, за яку віддав життя.

Глибоко сумуємо та розділяємо горе з родинами загиблих Героїв!

Вічна пам'ять та шана військовослужбовцям Олександрові Шияну, Олександрові Мазураці, Олександрові Скоцькому та Артемові Кулибчуку, які віддали своє життя за Україну.

Співчуття громадам, які втратили справжніх патріотів та вірних Захисників.


Голова Рівненської районної державної адміністрації – начальник Рівненської районної військової адміністрації Олександр Коваль.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux