18-19 лютого в Рівненському районі прощалися з чотирма захисниками, які віддали життя за майбутнє України, її волю та незалежність - Олександром Ткачем, Олександром Прокоповичем, Олексієм Мельничуком та Олексієм Васильцем
опубліковано 20 лютого 2023 року о 11:24

18-19 лютого в Рівненському районі прощалися з чотирма захисниками, які віддали життя за майбутнє України, її волю та незалежність - в суботу з Олександром Ткачем та Олександром Прокоповичем у м.Костопіль, в неділю з Олексієм Мельничуком у м.Рівне та Олексієм Васильцем у Малинській громаді.

Олександрові Ткачу назавжди залишиться 39 років. Він був родом із м.Костопіль. У мирний час працював у будівельній сфері. Його призвали на військову службу влітку 2022 року. Олександр загинув 10 лютого під час ведення бойових дій в районі селища Благодатне Донецької області. У захисника залишилися дружина, син та мама.

Олександру Прокоповичу цьогоріч мало виповнитися 50 років. Він був учасником АТО - з 2015 по 2016 роки відстоював незалежність України на території Донецької та Луганської областей. Повернувся у лави ЗСУ в березні 2022 року. Служив командиром стрілецького відділення. Загинув 11 лютого в районі міста Бахмут Донецької області під час ворожого мінометного обстрілу. В Олександра залишилися дружина та донька.

18 лютого у Костопільській громаді був оголошений День жалоби за загиблими на Донеччині Захисниками.

З першого дня війни рівнянин Олексій Мельничук не міг лишатися осторонь подій в країні. Він, залишивши родину, прийняв рішення стати на захист Батьківщини. Свій вчинок – боронити країну не вважав подвигом. Завжди дивився в майбутнє з оптимізмом та безмежною вірою в Перемогу. На жаль, Олексій не судилося зустріти цей день в колі близьких та рідних людей. Найкращий чоловік, син, батько та друг Олексій Мельничук віддав життя за Україну 11 лютого, виконуючи бойове завдання у районі Бахмуту.

Олексій Василець народився 23 серпня 1994 року в селі Бронне. Проходив строкову службу у Військово-Морських Силах України. До війни Олексій був дотичний ще з її початку, 2014 року, адже був у складі заблокованих українських військових в анексованому Криму. Не дивлячись на складну ситуацію, він не перейшов в ряди російської армії, та залишившись вірним присязі, повернувся додому. Його позивний – «Тихий», говорить про спокійний характер чоловіка. У загиблого залишились батьки та сестра. Місцем останнього спочинку героя став його рідний край – Олексія поховали на кладовищі у селі Бронне.

Схиляємо голови в скорботі, низько вклоняємося батькам за мужність синів,

висловлюємо щирі співчуття рідним, близьким, друзям, військовим побратимам полеглих Захисників! Глибоко сумуємо та розділяємо горе з родинами загиблих Героїв!

Вічна пам'ять та шана військовослужбовцям Олександрові Ткачу, Олександрові Прокоповичу, Олексієві Мельничуку та Олексієві Васильцю, які віддали своє життя за Україну.

Співчуття громадам, які втратили справжніх патріотів та вірних захисників.

Голова Рівненської районної державної адміністрації - начальник Рівненської районної військової адміністрації Олександр Коваль.




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux