17 вересня в Рівненському районі попрощалися із 6 загиблими Героями
опубліковано 17 вересня 2022 року о 17:00

17 вересня в Рівненському районі провели в останню путь 6 захисників України: Володимира Шолудька з смт Мізоч, Віталія Прокопчука із с.Застав’я та Олександра Стадницького із с.Зоря Зорянської сільської ради, Андрія Іванова із с.Орлівка Березнівської міської ради, Антона Кравчука з Рівного та Миколу Шевчика із с.Деражне.

Всі вони героїчно загинули, зі зброєю в руках, боронячи рідну землю.

45-річний Олександр Стадницький з дружиною та двома синами проживав у селі Зоря. Їздив на роботу за кордон, проте, коли розпочалася повномасштабна війна, повернувся додому та став на захист Батьківщини. Ворог йому був знайомий, адже у 2014 році Олександр приймав участь бойових діях в зоні АТО на сході України. Обірвалося життя військовослужбовця 12 вересня в районі Бахмута Донецької області.

48-річний Віталій Прокопчук проживав у с.Застав’я, у цивільному житті працював в охороні на підприємстві ПрАТ «Рівнеазот», мав сім’ю – дружину та двох дорослих синів. Загинув солдат Віталій Прокопчук під час виконання бойового завдання 13 вересня 2022 року.

34-річний Володими Шолудько проживав у смт Мізоч та з липня 2022 року влужив у ЗСУ за контрактом. Загинув боєць 08 вересня поблизу населеного пункту Долина Слов’янського району Донецької області. Поховали Героя на кладовищі у с.Здовбиця, де спочиває батько Володимира. У загиблого військовослужбовця залишилось двоє діток та сестра.

Андрій Іванов не дожив до свого 26-річчя всього три дні. Загинув Герой 8 вересня поблизу м.Бахмут Донецької області. У свій час, він закінчив Київський політехнічний інститут, після чого працював майстром на виробництві ємностей для харчової промисловості. Андрій нещодавно створив сім’ю і молоде подружжя тільки планувало народження дітей, але все зруйнувала війна… Молода дружина залишилася вдовою, а батьки втратили чудового сина.

31-річний Микола Шевчик народився та виріс у с.Деражне Деражненської сільської ради у багатодітній дружній родині, де виховувалося 5 доньок та 5 синів. Односельці не можуть стримати сліз, говорячи про загиблого Героя: веселий та товариський, відмінник у школі, футболіст місцевої футбольної команди, працьовитий та добрий. Микола був одруженим та виховував 9-річного сина, а коли прийшла війна, то з рідним братом взяли до рук зброю та стали на захист України. Загинув Микола Шевчик 12 вересня на Харківщині. Поховали Героя у місті Рівному, де він з сім’єю проживав.

Разом з Миколою Шевчиком, на майдані Незалежності м.Рівного, прощалися з ще одним загиблим Героєм – рівнянином Антоном Кравчуком, який з перших днів війни захищав Україну від російських окупантів. 23-річний старший лейтенант Антон Кравчук загинув 12 вересня в районі населеного пункту Мале Веселе Харківської області. Антон був студентом Рівненського національного університету водного господарства та природокористування, де здобував професію юриста. В Героя залишилися батьки…

Провести загиблих захисників зібралися друзі, рідні, військові побратими, земляки, духовенство, представники державної влади та місцевого самоврядування.

Спочивайте з миром, вірні сини України!

Глибокі та щирі співчуття родинам загиблих військовослужбовців.

Вічна пам'ять та шана захисникамУкраїни!

Голова Рівненської районної державної адміністрації - начальник Рівненської районної військової адміністрації Олександр Коваль.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux