15 вересня Рівненська громада віддала останню належну шану Захисникам України В’ячеславу Дмитруку та Валерію Петрицюку
опубліковано 15 вересня 2023 року о 15:48

15 вересня Рівненська громада віддала останню належну шану Захисникам України В’ячеславу Дмитруку та Валерію Петрицюку.

В’ячеслав Дмитрук, Валерій Петрицюк все життя проживали у Рівному і їх життя склалося так, що сьогодні дві родини Героїв разом проводять найрідніших людей в останню земну дорогу.

В’ячеслав народився 20 квітня 1983 року в Рівному. Навчався у школі за числом 6. Після завершення навчання служив в армії, бо завжди мав мрію стати прикордонником, бути військовим, охороняти. Після завершення служби в армії В’ячеслав працював у Державній службі охорони, а останні два роки супроводжував інкасаторів як охоронник однієї з київських фірм.

У квітні 2023 року В’ячеслав отримав повістку, 17 квітня його відправили на навчання до Житомира. Після цього був місяць навчання в Англії, повернення в Житомир, відправка безпосередньо в зону бойових дій.

Гранатометник аеромобільного відділення аеромобільного взводу аеромобільної роти аеромобільного батальйону, солдат В’ячеслав Дмитрук загинув 10 вересня 2023 року під час виконання бойового завдання біля населеного пункту Білогірівка Сєвєродонецького району Луганської області.

Валерій народився 2 травня 1987 року в Рівному. Навчався у Рівненській школі за числом 28. В армії не служив, відразу після завершення навчання почав працювати. Займався будівельними роботами, крайнім місцем роботи Валерія був здолбунівський ринок, де працював охоронцем.

Герой двічі хотів йти добровольцем на війну, коли ж прийшла повістка, Валерій зрозумів – він потрібен на фронті саме зараз. Із кінця червня 2023 року проходив навчання в Житомирі, потому був місяць навчання у Британії. Валерій казав, що військова справа йому подобається і радів тому, що може служити на благо країни. Знав, що має боронити державу заради майбутнього свого 15-річного сина Максима.

На початку серпня військовий приступив до виконання завдань на Донеччині, а далі – на Харківщині.

Добрий, турботливий, щирий, завжди готовий допомогти, Валерій вірив у краще, готовий був виконувати завдання.

Валерій Петрицюк загинув під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Вільшанка Куп’янського району Харківської області.

Поховали Героїв на території кладовища «Нове».

Молоді, щирі, віддані своїй країні – саме такими є наші мужні Захисники. Вони, не жалкуючи власних сил та життя, стають на захист рідної землі.

У скорботі співчуваємо рідним, близьким людям, землякам, друзям, бойовим побратимам, розділяємо з вами біль, горе, сум від непоправної втрати.

Вічна світла пам’ять Воїнам В’ячеславу, Валерію.

Вічна слава, честь і шана військовослужбовцям Збройних Сил України В’ячеславу Дмитруку, Валерію Петрицюку!

Пам’ять про Героїв-Захисників України житиме у віках!


Голова Рівненської районної державної адміністрації – начальник Рівненської районної військової адміністрації Олександр Коваль

(у публікації використано інформаційні матеріали Рівненської міської ради)

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux