15 травня – День пам’яті жертв політичних репресій
опубліковано 15 травня 2022 року о 08:15

Щорічно, в третю неділю травня, вшановуємо пам’ять жертв політичних репресій, згадуємо трагічні події в історії України, викликані насильницьким впровадженням комуністичної ідеології, наголошуємо на утвердженні нетерпимості до будь-яких проявів насильства проти людства. Цей День було встановлено Указом Президента України від 21.05.2007 №431/2007.

Дуже важливо для національної пам’яті Українського народу, а віднедавна і для багатьох народів світу, не забувати ніколи причин, обставин і наслідків репресивної політики правлячої верхівки колишнього радянського союзу, в тому числі ленінського та сталінського режимів. Категорично неприйнятними для цивілізованого демократичного світу є прояви тоталітарного правління: голодомори, депортації, політичні переслідування, цькування за соціальними й іншими ознаками, і, тим більше, фізичне знищення людей. Натомість, нинішня путінська росія потворно наслідує всі ці ганебні методи, фактично вчиняючи геноцид Українського народу в XXI столітті на українських землях. Ситуація в Україні не лише поставила людство на межу глобальної гуманітарної катастрофи через можливий голод, спровокований руйнуванням рашистами української інфраструктури й логістичних комунікацій, сьогодні сусідня держава-терорист намагається демонструвати свою перевагу над тими, кого вважає слабшим.

Переважною більшістю держав світу визнано надзусилля України в боротьбі проти вторгнення московської держави, вибиваючи окупанта з наших земель, за підтримки іноземних партнерів і друзів, ми тим самим виборюємо мир у всьому світі, збереження та розвиток усіх держав і націй.

У цьогорічний День 15 травня, в умовах воєнного стану, приспускаючи Державний Прапор України на будинках і спорудах місцевих органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ, організацій, ми вшановуємо пам’ять жертв політичних репресій, інших злочинів комуністичного режиму, віддаємо шану учасникам національного спротиву. Їхні життя, їх боротьба, витривалість і незламність, віра в Україну стали міцним фундаментом Незалежності суверенної держави Україна і сьогоднішній подвиг Українського воїнства на гарячих фронтах війни проти агресивної рф, самовіддана праця волонтерів, жителів у тилових областях задля нашої Перемоги підтверджують усьому світу, що держава Україна, її Народ свою Незалежність вже ніколи нікому не віддадуть!

Голова Рівненської районної державної адміністрації, начальник Рівненської районної військової адміністрації Олександр Коваль

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux