15 травня прощалися із загиблими Героями у Здовбицькій, Березнівській та Рівненській громадах
опубліковано 15 травня 2023 року о 17:25

15 травня жителі Здовбицької громади гідно, живим коридором, із державною символікою попрощалися та провели в останню путь Захисника України Олександра Волчука.

Олександр народився 22 липня 1993 року в мальовничому селі Урвенна, зростав веселим, допитливим хлопчиком, дуже любив свою родину, мав багато друзів.

Закінчивши 11 класів Гільчанської школи, вступив на навчання в Національний університет водного господарства та природокористування, де здобув професію інженера з водопостачання та водовідведення. В цьому ж навчальному закладі закінчив військову кафедру.

Молодий, цілеспрямований, на місці довго не сидів. Мав золоті руки, брався за будь-яку роботу та завжди піклувався про свою родину. Коли була можливість, приїжджав на допомогу.

Із початком повномасштабного вторгнення ворога на рідну землю родина Волчуків не залишилася осторонь біди. Батько Леонід із березня пішов добровольцем, а у вересні 2022 року отримав повістку і Олександр. Він був призваний до Збройних Сил України спершу на навчання на рівненський полігон, де відразу був призначений командиром переносного зенітно-ракетного комплексу. Місяць збіг швидко.

21 жовтня, Дніпро, 53 окрема механізована бригада – командир зенітно-ракетного взводу, зенітно-ракетної батареї, молодший лейтенант Олександр Волчук направлений виконувати бойові завдання щодо захисту суверенітету та цілісності України.

Бахмут, Миколаївська область, Донецька область – такою є карта бойових дій військовослужбовця Олександра Волчука. Останній пункт призначення – місто Покровськ.
Звідти і прилетіла страшна звістка в родину Волчуків про те, що 12 травня 2023 року їх син, Герой, Захисник, молодший лейтенант Олександр Волчук, мужньо виконуючи свій військовий обов’язок, відданий військовій присязі, загинув.

Йому назавжди залишиться 29.

Гідний син своєї Батьківщини в пам’яті рідних, друзів, знайомих Олександр назавжди залишиться світлим, чуйним, добрим, люблячим, надійним, порядним.

Церемонію поховання Героя проведено на кладовищі села Урвенна.

15 травня Березнівська територіальна громада у скорботі зустріла військовий кортеж Захисника України та назавжди попрощалася із Богданом Масяком, 1979 року народження, з села Велика Купля.

Командир відділення взводу протитанкових керованих ракет, старший солдат Богдан Масяк загинув 9 вересня 2022 року під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Тернові Поди Миколаївської області.

Військове поховання Героя відбулося на місцевому кладовищі в урочищі «Кадубище».

15 травня Рівненська громада попрощалася та провела останньою життєвою дорогою свого Героя, Рівнянина Ігоря Рубцова.

Ігор народився в селищі Хор Хабаровського краю у 1972 році. Основна частина життя була пов’язана із м.Рівне.

Ігор добре знав, що таке військо, пройшов строкову службу в армії, а коли в країні розпочалася антитерористична операція, в 2014 році став добровольцем, а у 2022 – одним із перших прийшов до військкомату з чітким бажанням боронити Україну.

Військовий Ігор прослужив у АТО три роки. Коли ж повернувся, працював на будівництві в Рівному та в інших містах України. Багато їздив. Військова тема йому була дуже цікава. Постійно дивився програми про військових, озброєння, перечитав усі можливі книги про війну. Коли ж розпочалося повномасштабне вторгнення ворога в нашу країну, Ігор хотів піти до війська з перших днів, та рідні намагалися вберегти його.

Після першого обстрілу міста Ігор взяв військовий квиток і побіг у військкомат, сказали чекати, а за тиждень поїхав захищати країну.

Ігор мав дуже м’який характер, надзвичайно любив життя, синів від першого шлюбу –

27-річного Павла та шестикласника Артема, дружину та її 21-річного сина Назара.

50-річний головний сержант Ігор Рубцов загинув внаслідок мінно-вибухової травми у бою поблизу села Пречистівка Донецької області 6 травня 2023 року.

Похоронили Героя на території кладовища «Нове».

Дякуємо батькам за мужніх синів України.


Висловлюємо щирі співчуття родинам, близьким людям, товаришам, бойовим побратимам Героїв.

Вічна світла пам’ять Воїнам Олександру, Богдану, Ігорю.

Вічна слава, шана і честь військовослужбовцям Збройних Сил України Олександру Волчуку, Богдану Масяку, Ігорю Рубцову!

Пам’ять про Захисників, які віддали життя за Україну, житиме у віках.

Голова Рівненської районної державної адміністрації – начальник Рівненської районної військової адміністрації Олександр Коваль


(у публікації використано інформаційні матеріали Здовбицької сільської ради, Березнівської, Рівненської міських рад)

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux