14 вересня 2023 року у Рівненському районі провели в останню земну путь чотирьох Захисників
опубліковано 14 вересня 2023 року о 17:21

14 вересня 2023 року у Рівненському районі провели в останню земну путь чотирьох Захисників, які боронячи рідну землю поклали за неї свої життя.

Здолбунівська громада у скорботі попрощалася із воїном Збройних Сил України Миколою Коваликом.

Він народився на Радивилівщині. Після восьмирічки здобув професію столяра, згодом, навчався у Харківському педагогічно-індустріальному технікумі, служив в армії. Пізніше, за направленням, приїхав у Здолбунів, де працював в міському ПТУ №3 майстром виробничого навчання. Потім Микола перейшов на посаду чергового у Здолбунівській райдержадміністрації.

Після повномасштабного вторгнення, 10 березня 2022 року, отримав повістку і вже за кілька днів був в Одесі у складі дорожньо-комендантської роти. Згодом, у складі 103-ї окремої бригади ТРО вирушив на схід України. Служив на Донеччині біля м.Лиман, згодом на Харківщині. Востаннє приїжджав у відпустку в серпні цього року.

Сержант Микола Ковалик героїчно загинув 9 вересня 2023 року на Харківщині під час скидання з дронів вибухових пристроїв по позиціях стрілецької роти. Воїн закрив собою побратима, чим врятував йому життя.

Сьогодні у глибокій скорботі, низько схиливши голови у Здовбицькій громаді провели воїна Збройних Сил України Олександра Шуляка.

Олександр народився 15 березня 1990 року в селі Здовбиця. Закінчивши 11 класів середньої школи, вступив у Здолбунівське професійне училище залізничного транспорту, де здобув професію зварювальника.

Потім влаштувався на роботу у Здолбунівське вагонне депо.

Він був майстром на всі руки, тому згодом опанував ще декілька професій.

Герой був доброзичливим, щирим та чуйним, мав багато друзів, завжди приходив на допомогу. Таким запам’ятають його рідні, друзі та односельці.

З липня цього року Олександр у складі 68 єгерської бригади був направлений на несення військової служби у м.Дніпро.

Згодом, воїн захищав кордони рідної землі на Луганщині. Був поранений, проте, не зважаючи на поранення та контузію повернувся на свої позиції до побратимів.

Щоразу йдучи на завдання, телефонував рідним та заспокоював їх, що все буде добре.

33-річний старший стрілок Олександр Шуляк загинув 11 вересня 2023 року в наслідок мінно-вибухової травми несумісної з життям, виконуючи бойове завдання по захисту Батьківщини в районі населеного пункту Новоєгорівка Сватівського району Луганської області.

У селі Моквин Березнівської громади попрощалися з померлим військовим Миколою Стьопіним.

Захисник народився у 1982 році і проживав у селі Моквин. У 1999 році закінчив Моквинську загальноосвітню школу. У 2000 році здобув кваліфікацію електрослюсар (будівельний) у філії вищого професійного училища № 1 міста Костопіль.

У свій час працював електромонтером та пресувальником Моквинської паперової фабрики, охоронцем в магазині.

З травня 2022 року солдат Микола Стьопін служив стрільцем- помічником гранатометника, боронив Україну на Херсонщині.

13 вересня 2023 року під час перебування у відпустці на лікуванні у рідному селі 41-річний Микола Стьопін помер. Серце захисника не витримало фізичних та психічних навантажень.

Віддати останню шану померлому прийшли до сімейного будинку рідні, друзі, знайомі, представники міської ради, багато односельчан, усі хто знав Миколу. Проводжали Захисника з усіма військовими почестями.

Під виконання Державного Гімну України та військовий салют завершився земний шлях Героя, якого поховали на місцевому кладовищі рідного села Моквин. У померлого Захисника залишилася мама, двоє синів, один з яких - неповнолітній.

Корецька громада в останню земну дорогу провела Захисника, Героя, жителя міста Корець Ігоря Коваля.

Ігор народився 16 липня 1980 року у м.Корець. Навчався в Корецькій ЗШ І-ІІІ ст. №1, опісля – у ВПУ №24 м.Корця.

Мав сім’ю: матір, дружину і діток. Мав друзів, захоплення і невідкладні справи, але в нелегкий для Батьківщини час, Ігор взяв до рук зброю і став до боротьби за вільну Україну.

Військовий загинув 11 вересня 2023 року під час бойових дій у Донецькій області.

Світла і вічна пам'ять загиблим Героям!

Глибокі та щирі співчуття рідним! Співчуття громадам, які втратили справжніх патріотів та вірних Захисників.

Голова Рівненської районної державної адміністрації - начальник Рівненської районної військової адміністрації Олександр Коваль.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux