13 жовтня в Рівному попрощалися із Захисником України Олександром Зубарем
опубліковано 13 жовтня 2022 року о 15:08

    

      13 жовтня в Рівному на майдані Незалежності громадськість назавжди попрощалася із 56-річним солдатом-Захисником України Олександром Зубарем.

Олександр народився у селі Бутове на Луганщині. Навчався в місцевій школі, у 93 Старобільському профтехучилищі здобув фах електрогазозварювальника. Працював на підприємстві зі збору та переробки металу.

У 1988 році одружився з коханою Ольгою, з якою виростили двох дітей: Маргариту та Олексія.

На початку 2000-х подружжя взялося за обробку паїв, вирощували зернові, овочі, а згодом побудували теплиці.

Із 2013 року, за словами дружини Олександра Ольги, входили до громадської організації «Схід і Захід разом», робили все, щоб Україна була насправді єдиною. Мама Ольги родом із Франківщини, тож Зубарі возили людей на Сокальщину, в Яремче, аби побачили, відчули, які щирі українці на заході. Так само приймали делегації в себе в Старобільську.

Олександр був надзвичайно щирим і чесним, завжди боровся за правду, а ще дуже добрим чоловіком, який дбав про сім’ю та родину.

Коли розпочалося вторгнення росії в Україну, Олександр добровільно спочатку пішов до лав Територіальної оборони Луганщини, а потім служив у батальйоні «Айдар». Справжній патріот не міг лишатися осторонь, брав участь у звільненні Новоайдару, Щастя, за звільнення Щастя відзначений номерною медаллю.

3 липня автомобіль, яким їхав військовий, підірвався на ворожих мінах поблизу Лисичанська, воїн отримав поранення, зі страшними опіками його доправили в лікарню Дніпра. Дружина відразу приїхала до нього, аби бути поряд. Після реанімації, з Дніпра чоловіка відправили в Рівне, Олександр знаходився на лікуванні в опіковому відділенні Рівненської обласної лікарні. Після довготривалої боротьби з важкими пораненнями 7 жовтня він помер.


Похоронили Героя в Рівному на кладовищі «Нове».

У воїна залишилися старенька мама, дружина, двоє дітей та онука.

Просимо рідних людей, побратимів Олександра прийняти наші щирі співчуття.


Вічна пам’ять військовослужбовцю.

Вічна слава Герою! Все своє свідоме життя патріот Олександр Зубар відстоював незалежність України. Він робив це самовіддано, хоча було небезпечно для життя, вірив в єдину незалежну Україну, зробив усе, щоб вона такою і залишалася!


Голова Рівненської районної державної адміністрації – начальник Рівненської районної військової адміністрації Олександр Коваль


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux