10 та 11 червня у Рівненському районі попрощалися із трьома загиблими Захисниками - Денисом Федоровичем, Антоном Цукановим та Сергієм Якубцем
опубліковано 12 червня 2023 року о 17:24

10 червня Острозька громада назавжди попрощалася та провела останньою життєвою дорогою Героя-Захисника України Дениса Федоровича.

Герой проживав в Острозі.

Денис Федорович помер 8 червня в Київському центральному військовому госпіталі внаслідок отриманих раніше важких поранень.

Воїну назавжди залишиться 28 років.

10 червня Здолбунівська громада в скорботі провела в останній земний шлях земляка Антона Цуканова з села Кошатів.

Антон народився у Здолбунові. Дев’ятирічку закінчив у Здолбунівській школі № 2, повну середню освіту отримав у вечірній школі при ЗОШ № 4. Згодом навчався у Квасилівському професійному ліцеї, здобувши там професію електрогазозварювальника.

Деякий час пропрацював у «Волинь-Цемент» філії «Дікергофф Цемент Україна», згодом – на будівництві.

У 2004 році одружився, в сім’ї народилося двоє синів. Родина жила дружно, батько проводив час із синами, любив із ними рибалити.

Антон отримав повістку 14 лютого 2023 року. Пройшов навчання на полігоні, а наприкінці травня у складі своєї бригади виїхав на Донеччину. Однак його служба була недовгою,
6 червня Антон Цуканов отримав смертельні поранення під час штурмових дій у районі населеного пункту Північне Донецької області.

Йому було 39 років.

Поховали Героя в місті Здолбунів на території кладовища.

11 червня жителі Корецької громади у глибокій тузі та скорботі віддали останню належну шану загиблому на війні Захиснику, старшому сержанту Сергію Якубцю з Крилова.

Сергій народився 27 липня 1974 року.

Був простим чоловіком, господарем, для когось – односельчанином і сусідом, для когось – вірним другом. Він не залишив після себе сім’ї, покинув рідний батьківський дім, взяв до рук зброю і пішов обороняти Україну від агресора.

Мужній військовий Сергій Якубець загинув 5 червня на Донеччині під час виконання бойового завдання із захисту Батьківщини. Герой точно знав, що таке служити Україні, своїм друзям і побратимам, кожному з нас. Він не здався, не зрадив.

Поховали Сергія Якубця з військовими почестями на місцевому кладовищі.

Висловлюємо наші щирі співчуття рідним, близьким людям, друзям, бойовим побратимам, розділяємо з вами горе від непоправної втрати.

Вічна світла пам’ять Воїнам Денису, Антону, Сергію.

Слава, вічна шана і честь військовослужбовцям Збройних Сил України Денису Федоровичу, Антону Цуканову, Сергію Якубцю, які віддали життя, захищаючи суверенітет та незалежність України.

Пам’ять про Героїв-Захисників України житиме у віках!

Голова Рівненської районної державної адміністрації – начальник Рівненської районної військової адміністрації Олександр Коваль

(у публікації використано інформаційні матеріали Острозької, Здолбунівської, Корецької міських рад)

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux