1 жовтня стартував осінній призов до лав Збройних Сил України та інших військових формувань. Він триватиме до середини грудня.
опубліковано 27 жовтня 2021 року о 10:14

Стан виконання на Рівненщині заходів з призову на строкову військову службу, розглянули на онлайн нараді під керівництвом першого заступника голови Рівненської облдержадміністрації, голови обласної призовної комісії Сергія Подоліна. 

Призову підлягають  юнаки  від 18 до 27 років, які за станом здоров’я придатні для проходження військової служби та не мають судимості. Зараз термін проходження строкової військової служби складає - 1,5 років, а якщо призовник має вищу освіту то 1 рік. 

У нараді взяли участь заступник військового комісара Рівненського ОТЦК та СП Сергій Названов, керівники окремих структурних підрозділів ОДА, представники ГУНП у Рівненській області, в місцевих студіях долучилися керівники територіальних громад, районних державних адміністрацій, військові комісари терцентрів комплектування та соціальної підтримки, голови призовних комісій. Від Рівненської райдержадміністрації долучилися заступник голови Рівненської райдержадміністрації Юрій Козачек, радник голови райдержадміністрації Віктор Бабак, начальник відділу оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами райдержадміністрації Богдан Лісовець, т.в.о начальника Рівненського районного ТЦК та СП Олександр Артемюк. «Планове завдання осіннього призову для Рівненщини складає близько 600 осіб з резервом. На сьогодні 202 призовники вже відбули до відповідних військових частин та навчальних центрів. Найкращі показники з виконання плану мають Рівненський та Дубенський райони – 55,9% та 41,3% відповідно», - зазначив Сергій Подолін. Він додав, що питання національної безпеки є надзвичайно важливим. Кожен посадовець та медик повинні відповідально поставитися до організації осіннього призову. Необхідно посилити роботу у тих громадах, де низький відсоток виконання поставленого призовного завдання. У цьому випадку важлива злагоджена взаємодія між терцентрами комплектування, органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, правоохоронними органами. 

У ході наради також наголосили на усуненні недоліків у роботі територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, якості роботи медичних комісій, а також необхідності дотримання карантинних обмежень під час організації процесу. Старший інспектор з особливих доручень ГУНП у Рівненській області Юрій Оніщук розповів про зміни до законодавства та відповідальність за ухилення від призову в армію. А також повідомив про порядок приводу громадян, які порушили законодавство в сфері оборони України до ТЦК та відділів поліції для складання протоколів про адміністративну відповідальність. Щодо осіб, які злісно ухиляються від проходження служби в армії, під час осіннього призову на Рівненщині відкрито 12 кримінальних проваджень.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux