1 жовтня – Міжнародний день осіб похилого віку, День ветерана
опубліковано 01 жовтня 2022 року о 15:27

      Шановні, дорогі люди поважного віку, ветерани, щиро вітаю вас із нагоди Міжнародного дня осіб похилого віку та Дня ветерана.

Міжнародний день осіб похилого віку був проголошений 50-ю сесією Генеральної Асамблеї ООН і відзначається в усьому світі 1 жовтня. Україна, як повноправний член ООН, підтримала ініціативу міжнародного співтовариства і з 1991 року щорічно відзначає цей день. Рішення про щорічне відзначення в Україні Міжнародного дня громадян похилого віку та створення належних умов соціального захисту пенсіонерів, людей із інвалідністю, одиноких непрацездатних громадян затверджено урядовою постановою від 26 вересня 1997 року № 1066 «Про щорічне відзначення Міжнародного дня громадян похилого віку». Також, відповідно до Указу Президента України від 24 вересня 2004 року № 1135/2004, 1 жовтня Україна відзначає і День ветерана.

Дбайливе ставлення до представників старшого покоління – загальнодержавна справа.

За міжнародною класифікацією особою похилого віку вважається той, хто досяг 65 років. Надважливою, на думку ООН, є потреба активного використання виробничого й творчого потенціалу людей старшого віку.

Люди поважного віку є скарбом нації, джерелом народної мудрості, їх життєвий досвід, невичерпна енергія, оптимізм, активна громадянська позиція повинні стати взірцем для підростаючого покоління. Саме старші люди зберігають для нащадків найкращі національні традиції, навчають долати труднощі, бути достойними своєї держави.

Міжнародний день людей похилого віку є символом єдності і спадкоємності поколінь.

Сьогодні маємо хорошу нагоду сказати теплі слова подяки батькам, матерям, ветеранам війни і праці, і взагалі всім людям поважного віку за розбудову, розвиток країни, за їх багаторічну самовіддану працю, за їх доброту і мудрість.

Зараз наша держава перебуває у воєнному стані, але ми однозначно твердо впевнені, що ніколи ніякий ворог не переможе народ держави Україна!

Миру вам, дорогі наші люди поважного віку, довгих і щасливих років життя, благополуччя, радості від успіхів і досягнень дітей та онуків!


Із вдячністю, з повагою

голова Рівненської районної державної адміністрації – начальник Рівненської районної військової адміністрації Олександр Коваль

(в публікації використано матеріали з Інтернету, з Вікіпедії)


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux