1 квітня у Здолбунівській та Березнівській громадах попрощалися із загиблими військовослужбовцями Олегом Домантовичем та Володимиром Усачем
опубліковано 03 квітня 2023 року о 15:02

1 квітня Здолбунівська громада гідно попрощалася та провела в останню життєву дорогу земляка-Захисника України Олега Домантовича.

Олег народився в Здолбунові, зростав у дружній родині зі старшою сестрою. Після закінчення дев’ятирічки у міській школі № 3 вступив у Квасилівський професійний ліцей на спеціальність «муляр-штукатур». Згодом навчався у Рівненському державному аграрному коледжі, щоб стати архітектором. Але волею долі вирушив на заробітки у Велику Британію.

Наприкінці червня Олег Домантович був призваний до лав Збройних Сил України. Того ж літа відбув у Велику Британію разом із іншими військовослужбовцями на навчання, став бойовим медиком. Згодом потрапив у 25 окрему повітряно-десантну Січеславську бригаду. Ходив разом із побратимами на бойові завдання, надавав першу медичну допомогу. А коли приїздив додому у відпустку, запевняв рідних, що у нього все добре.

Наприкінці березня родина отримала страшну звістку – молодший сержант Олег Домантович загинув у бою поблизу населеного пункту Червонопопівка на Луганщині. Йому було лише 29.

1 квітня Березнівщина в скорботі зустріла та провела останньою земною дорогою молодого 24-річного Захисника України Володимира Усача з села Лінчин.

Володимир служив у третьому механізованому батальйоні в/ч А4053 Збройних Сил України. Загинув 30 вересня 2022 року під час виконання бойового завдання в районі села Шандриголове Краматорського району Донецької області.

Дорога загиблого Захисника до рідної домівки виявилася довгою. Після тривалого пошуку тіла Герой повернувся додому назавжди молодим.

Від батьківської домівки в супроводі духового оркестру, почесної варти та колони прапороносців молодого Захисника проводжали усією громадою. Заупокійну службу провели у Свято-Введенському храмі села Лінчин.

Похоронили Володимира з військовими почестями на сільському кладовищі. Військові вручили мамі загиблого Державний Прапор України та, віддаючи домовину з тілом Захисника в обійми поліської землі, провели Героя в останню дорогу під залпи військового салюту.

Схиляємо голови в скорботі разом із мамою Захисника Людмилою Андріївною, сестричкою та двома братами Володимира, які сьогодні теж захищають нас на передовій.

Скільки амбітних планів Захисників України на побудову свого життя та майбутнього України обірвала війна росії в Україні. Військовослужбовці Збройних Сил України віддали життя, наближаючи Перемогу, Мир у незалежній, суверенній державі Україна!

Ми всі дякуємо кожному військовому за можливість жити.

Висловлюємо щирі співчуття родинам, близьким людям, друзям, побратимам загиблих Героїв.

Вічна світла пам’ять воїнам, вічна слава, честь і шана військовослужбовцям Олегу Домантовичу, Володимиру Усачу.


Голова Рівненської районної державної адміністрації – начальник Рівненської районної військової адміністрації Олександр Коваль


(у публікації використано інформаційні матеріали Здолбунівської, Березнівської міських рад)


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux