06 травня 2024 року у Рівненському районі назавжди попрощалися з трьома полеглими у бою Героями
опубліковано 06 травня 2024 року о 16:24

Сьогодні, 06 травня 2024 року, у Рівненському районі назавжди попрощалися з трьома полеглими у бою Героями – Олегом Коробчуком та Юрієм Галецьким із Гощанської громади й Олегом Федоровим з Рівного.
Олег Коробчук   народився  11 червня 1970 в місті Харків. Він був найстаршим з шести синів. Згодом сім'я переїхала жити в село Майків на Гощанщині, звідки був родом батько Захисника. Навчався у місцевій школі, потім у професійно-технічному училищі № 11 у Рівному, де здобув професію наладчика автоматичних ліній і агрегатних станків.
 Одружений, виховував трьох дітей: два сини та доньку.
З початком повномасштабного вторгнення Росії до України Олег Коробчук не вагаючись вступив до лав територіальної оборони.
15 липня 2022 року він одягнув однострій та взяв зброю до рук у складі Збройних Сил України. Був гранатометником стрілецької роти однієї з військових частин ЗСУ. За бойові заслуги військовослужбовець був нагороджений нагрудним знаком Головнокомандувача ЗСУ  "Золотий хрест".
Загинув Захисник 16 лютого під час виконання бойового завдання в районі міста Авдіївка Донецької області від мінометно-вибухової травми.  Поховали воїна на кладовищі у рідному селі Майків.
Юрій Галецький народився  20 лютого 1969 в селищі Гоща. Після закінчення місцевої школи здобув освіту за спеціальністю "Регулювальник радіоапаратури та приладів" у Рівненському СПТУ №9. Згодом продовжив освіту в Дніпропетровському радіоприладобудівному коледжі, де отримав спеціальність "радіотехнік".
У 2015 році Юрій вже захищав незалежність України, був учасником антитерористичної операції, брав участь у бойових діях на Луганщині та Донеччині.
Коли 24 лютого 2022 року росія здійснила широкомасштабний наступ на Україну він повернувся на службу. Мужньо захищав рідну землю від російського окупанта.  Був водієм протитанкового взводу механізованого батальйону однієї з військових частин ЗСУ. 
Загинув Юрій 30 квітня на Харківському напрямку фронту у результаті влучання дрона-камікадзе в автомобіль у якому він їхав.
Воїна з почестями поховали на місцевому кладовищі в рідному селищі Гоща.
Олег Федоров народився 5 жовтня 1974 року у місті Рівне. Після закінчення школи була строкова служба в армії, де він був зв'язківцем. Олег   багато років присвятив роботі на комунальних підприємствах міста. Зокрема, на "Рівнеоблводоканалі", був кондуктором на "Рівнеелектроавтотранс", а потім працівником з благоустрою "Спецкомбінат - ритуальна служба". Надзвичайно відповідальна, інтелектуальна людина. Тож, коли отримав повістку, навіть й хвилини не вагався. 
Він неймовірно чекав, коли закінчиться війна, щоб можна було повернутись додому. Але, на жаль, загинув 28 квітня 2024 року на Луганщині.
Поховали Героя на кладовищі «Нове» у Рівному.
Нехай спочивають в мирі душі Героїв, а пам’ять про них буде вічною.
Щирі співчуття рідним та близьким загиблих військовослужбовців.
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux